HZVV speelt gelijk tegen vv Groningen

Groningen – Na de onverwachte 1-2 nederlaag tegen Broekster Boys leverde de lastige uitwedstrijd tegen middenmoter vv Groningen opnieuw puntverlies op. Groningen liet HZVV het spel maken en kwam voor rust twee keer voor het doel van HZVV-doelman Hidde Streutker en dat betekende een 2-0 ruststand. Na rust oogde HZVV veel feller en door een portie wilskracht kwamen de gasten knap langszij en er waren zelfs kansen op de winst, maar doelman Feike Spoor hielp zijn ploeg aan een punt: 2-2.

HZVV-trainer Gert van Duinen had in vergelijking met vorige week twee wijzigingen aangebracht. Van Duinen bracht Yannick Manusiwa in de ploeg voor Jan Hup en Yoran Popovic startte in de basis ten koste van Kelly Joao. Groningen verkeert in een goede fase met drie overwinningen in de laatste vier duels. De thuisclub wachtte op eigen helft af wat HZVV zou gaan bedenken. Bij balbezit werd door middel van een lange bal de enige spits Jasper Ludema gezocht. Dat was het recept van de nummer zes van 1E en de koploper had het daar uiterst moeilijk mee. De gasten begonnen goed aan het duel op kunstgras en al na twee minuten was de ploeg dichtbij de openingstreffer via Noah ten Brinke, maar hij schoot net naast. HZVV combineerde redelijk en na twaalf minuten was Fabian Stevens dichtbij een treffer, maar hij mikte te hoog. Even later vond opnieuw Fabian Stevens doelman Feike Spoor op zijn weg. Zo kreeg HZVV in het eerste kwartier de beste kansen en had de verdediging nog nauwelijks in hoeven te grijpen. Toch kwam de thuisclub tegen alle verhoudingen in op voorsprong. Na een lange bal stond de HZVV-verdediging niet goed en kon Jasper Ludema alleen op Hidde Streutker afgaan. De eerste inzet kon Streutker nog keren, maar in de rebound tikte Ludema het leer in het lege doel. Dat was een fikse tegenvaller voor HZVV dat zo’n tien minuten nodig had deze tegenslag te verwerken. Daarna zette HZVV weer aan en kreeg het enkele goede kansen. Na een voorzet van Romano Djababoe werd de inzet van de doellijn gehaald. Even later kopte Arjan Akkerman een corner in, maar opnieuw werd de bal van de doellijn getrapt. Ook Yannick Manusiwa was kansrijk, maar hij schoot net over. Vlak voor rust werd de malaise voor HZVV alleen maar groter toen Groningen voor de tweede keer gevaarlijk werd en voor de tweede keer scoorde. HZVV stond opnieuw verdedigend niet goed en greep niet fel genoeg in toen Mustafe Ahmed tot twee keer toe ongehinderd kon voor zetten en Martin Kamstra tikte de 2-0 binnen. Zo was Groningen veel effectiever dan HZVV en de tweede nederlaag op rij dreigde voor de koploper. Gert van Duinen veranderde zijn opstelling niet en vlak na rust had Romano Djababoe al snel kunnen scoren. Na een verre bal kon hij alleen op doelman Feike Spoor afgaan, maar hij kreeg de bal niet langs de lange sluitpost. Daarna veranderde het spelbeeld niet en de gasten vielen aan en de thuisclub hoopte op een uitval. Na een uur probeerde Van Duinen de bakens te verzetten en bracht Jan Hup en Kelly Joao in de ploeg voor Daan Wijma en Arjan Akkerman. Kort daarna kon HZVV iets terug doen. Yoran Popovic passeerde twee man en schoof de bal knap langs Spoor. Even later had het weinig gescheeld of het was al 2-2 geweest door Fabian Stevens, maar Spoor redde goed. Ook Groningen was zo nu en dan gevaarlijk, maar Streutker kon zijn doel verder dicht houden. In het laatste kwartier kwam HZVV op gelijke hoogte. Na een vrije bal van Kelly Joao belandde de bal voor de voeten van Fabian Stevens en hij passeerde Spoor. HZVV wilde meer en schroefde het tempo op en na rust toonde HZVV veel meer wilskracht dan voor rust. Het wilde de overwinning en was daar in de slotfase nog dichtbij. Een schot van ver van Jan Hup was nog een prooi voor Feike Spoor, maar twee minuten voor tijd kreeg HZVV de uitgelezen kans op de zege. Na een voorzet van rechts schoot Yoran Popovic van dichtbij snoeihard in, maar Feike Spoor stond weer op de goede plaats. HZVV kon tevreden zijn over de tweede helft, maar niet over de eerste helft. Achteraf was men blij dat er niet opnieuw verloren werd en dat men goed terugkwam na een 2-0 achterstand. De voorsprong bleef echter vijf punten op de nummer twee, want Winsum speelde ook gelijk. Oranje Nassau staat nu tweede dat van de top vier als enige wel won.
vv Groningen-HZVV 2-2 (2-0)
25. Jasper Ludema 1-0, 40. Martin Kamstra 2-0, 65. Yoran Popovic 2-1, 73. Fabian Stevens 2-2. Scheidsrechter: Spoler. Toeschouwers: 80.
HZVV: Streutker; Wijma (57. Hup), Zomer, Manusiwa, Hosseini; Akkerman (57. Joao), ten Brinke, Millar, Stevens, (70. Dzemidzic); Popovic, Djababoe.