Sc Elim terug op koppositie na thuiswinst tegen Fit Boys

Elim – Met een gewijzigde basisopstelling begon sc Elim afgelopen zaterdag tegen het zwaargehavende Fit Boys. Fit Boys kwam met een leger van 7 invallers de poort bij sc Elim binnen vallen. Door blessures van Klomp en D. Doldersum moest trainer Benjamins proberen om de puzzel van spelers weer passend te krijgen om thuiswinst te verzekeren. Fit Boys wachtte geduldig af, wat er ging gebeuren en loerde op de counter om lijfsbehoud te garanderen, maar toch hadden ze in de beginfase wel enkele kansen.

Vlak voor rust was verdediger G Haandrikman ongelukkig met zijn balaanname en kwam deze in de voeten van Prijs terecht. Die hoef je niet zo’n buitenkansje te bieden en hij verschalkte de jeugdkeeper R. Haandrikman (1-0).
Voor rust had M. Koops de voorsprong nog moeten vergroten maar zijn schot ging voor een leeg doel over. Na rust voerde Elim de druk en het speltempo op en uit de eerste corner van Prijs scoorde Odink koppende de 2-0 binnen. Als snel stond het binnen een kwartier op 4-0 en gaf Fit Boys de moed op om nog met een zege huiswaarts te keren. Er vielen nog enkele domme gele kaarten aan Elimzijde en uiteindelijk werd er door de goedleidende scheidsrechter Brinkman uit Drachten met een 5-0 eindstand afgefloten. Door het gelijke spel van SVM tegen v.v. Hoogeveen neemt Elim de koppositie weer over. Over 14 dagen wacht dan ook de beslissende thuiswedstrijd tegen SVM, wie zich na afloop de Herbstmeister mag noemen.
1ste helft
Na het verlies van de toss begon Fit Boys met de aftrap en de bal kwam direct terecht bij Gerding. Deze gaf hem snel mee aan Bonnen en zijn harde schot spatte uiteen op de rug van Gritter. In de volgende aanval volgde de bekende buitenspeldiscussie waar beide zijden verschillende meningen over hadden, maar scheidsrechter Brinkman gaf het voordeel aan de juiste partij, sc Elim. Gerding was in een volgende aanval ongelukkig want hij trof na een hard schot de kruising als tegenstander en daar kwam Elim goed mee weg. De rebound hieruit leverde voor Fit Boys ook niets op. Het veld bleek deze middag overmatig glad te zijn door blad want menig speler gleed weg bij het trappen van de bal, ondanks dat er een dag voor door vrijwilligers veel blad geruimd was. Halverwege deze helft stoomde linksback B. Koops op naar voren. Zijn schot vanaf bijna de achterlijn werd door Prijs voorlangs geschoven.
Aan de andere zijde was het Boom, die de bal uit een klutssituatie kreeg en zijn schot hard over zag gaan. Ook nieuwkomer in de basis Odink was van dichtbij te kans om de openingstreffer te scoren maar zijn trap ineens ging over na een puike assist van Benjamins. Na enige vervelende overtredingen vond scheidsrechter Brinkman het afdoende om aanvoerder Seubring een waarschuwing te geven om het wat kalmer aan te doen. Boertien probeerde na een corner keeper Haandrinkman bij de eerste paal te verschalken met een hakballetje, maar deze werd goed door hem gepakt. Na ruim een half uur spelen ging verdediger Haandrikman in de fout. Hij schatte een terugspeelbal totaal verkeerd in en deze sprong van zijn verkeerde been in de voeten van Prijs. Die ging er geheid op snelheid voorbij en maakte zo de eerste treffer van deze middag (1-0). Vlak voor rust had M. Koops, na een assist van M. Doldersum, nog een wereldkans om de score te verdubbelen maar voor een lege goal zag hij kans om de bal er nog over te lepelen. Met een kleine voorsprong werd de warme kleedkamer opgezocht.
2de helft
Loopwonder Koekoek bleef in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer. J. Doldersum werd vanaf de bank ingezet op zijn positie. Elim voerde de druk en tempo op en daar had Fit Boys moeite mee. Zo werd al snel een corner weggegeven. Deze werd door Prijs genomen en door Odink bij de eerste paal binnengekopt (2-0). Diezelfde Odink onderbrak even later een aanval van Fit boys en ging op de solotoer. Hij passeerde fraai enkele tegenstanders en zijn schot vloog vlakbij binnenkant paal binnen (2-0). Een overtreding op J. Doldersum gaf Benjamins de kans zijn specialiteit te tonen. Zijn harde schoot kon niet door keeper Haandrikman klemvast worden gepakt en J. Doldersum was er als de kippen bij om de 4-0 op zijn naam te schrijven. Binnen een kwartier tijd werd zo de wedstrijd beslist in het voordeel van Elim.
Na een uur spelen liet Elim zien waar het goed in was, want via geweldig snel combinatiespel werd Prijs in stelling gebracht maar zijn schot werd van dichtbij gekeerd. Hierna werd de lichtgeblesseerde M. Doldersum gewisseld voor B. Mol. Zijn eerste actie werd meteen beloond met een gele kaart want scheidsrechter Brinkman zag hierin een ernstige overtreding. Ook J. Doldersum liep tegen een domme gele kaart op door Stevens van achteren aan te tikken op het middenveld. Door een misstap van B. Koops dacht van Faassen de eretreffer te scoren maar zijn kans ging ver over. De snelle Prijs ging er weer eens vandoor en speelde enkele tegenstanders uit maar werd uiteindelijk gestopt door G. Haandrikman, die hem aan zijn shirt vast hield. Dit gebeurde te opzichtig zodat ook hij een gele prent voorgetoverd kreeg. Daarna volgende aan beide zijden enkele wissels. En kwamen Boer, D. van der West en Metselaar binnen de lijnen. Gritter werd aangespeeld na een snelle uitval en zijn schot werd van richting veranderd door een verdediger, waardoor hij onhoudbaar voor keeper Haandrikman binnen rolde (5-0). Na 80 minuten spelen kreeg Fit Boys de eerste corner in deze helft te nemen en kopte Boom nogmaals voor de gasten over. Ook kreeg J. Doldersum nog een kans om nogmaals te scoren maar het bleef uiteindelijk bij een handvol doelpunten wat er werd gescoord. Hiermee neemt Elim de koppositie weer over van SVM omdat zij punten in Hoogeveen liet liggen. Volgende week speelt Elim uit in Balkbrug tegen Avereest.
Doelpuntenmakers:
37’ 1-0 J. Prijs.
55’ 2-0 M. Odink
58’ 3-0 M. Odink
60’ 4-0 J. Doldersum
79’ 5-0 J. Gritter
Man of the match: M. Odink.
Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, M. Odink, Y. Benjamins, R. Koekoek, J. Gritter, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: J. Doldersum, P. Metselaar en B. Mol. bron: SC Elim

De foto:F. Njagul, de razende reporter.