Noordscheschut boekt derde zege op rij

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut voor de derde maal op rij gewonnen, ditmaal was Drachtster Boys het lijdend voorwerp. Waar de vorige twee zeges voetballend ook verdiend waren, was deze er eentje op basis van wilskracht. De thuisploeg moest de tweede helft alle zeilen bijzetten om de dadendrang van de gasten te temperen. Na een ware stormloop, en een gekeerde strafschop door Wiebe Zinger, zorgde Nick Koster in de absolute slotfase voor de winnende treffer.

Trainer Marc van Meel startte met dezelfde basis-elf als de vorige speelronde. Noordscheschut begon fel, maar werd vooralsnog niet gevaarlijk. Van meet af aan werden de mouwen opgestroopt bij de thuisploeg. Men was er goed van doordrongen dat de gasten niet in hun geliefde voetbalspel moesten komen. Ook Drachtster Boys schuwde de duels niet, dit leverde een voetbalgevecht op, welke zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. In de 16e minuut de eerste kans voor Drachtster Boys, een goede kopbal werd even fraai gekeerd door Zinger. Noordscheschut kreeg de eerste echte kans enkele minuten later. Een scherp aangesneden voorzet van Melvin Mol was net te hard voor Rijnald Vos en Aron Boer. Hierna volgde opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Jos Kroezen kreeg het speeltuig voor zijn voeten, na goed doorkoppen van Ton Kamping vanuit een inworp van Mol, maar Kroezen miste de kracht om het speeltuig binnen te werken. Na een klein half uur spelen was er een aderlating voor Noordscheschut. De goed spelende Dennis Hooijer moest geblesseerd het veld verlaten, John Doldersum nam zijn plaats in op het middenveld. In de 32e minuut was het dan toch raak. Een slim genomen vrije bal van Koster zette Mol vrij voor de keeper. De sluitpost zag zich genoodzaakt om Mol neer te halen binnen het zestienmetergebied, een terechte strafschop werd toegekend. Mol had lak aan de aloude voetbalwetten, eiste de strafschop zelf op, en schoot deze feilloos binnen, 1 – 0.
Drachtster Boys kwam niet aan zijn geliefde spel toe, omdat Noordscheschut over het gehele veld in de duels de baas was, de thuisploeg was in deze fase dan ook de bovenliggende partij. Men ging rusten met een terechte 1 – 0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Noordscheschut goed uit de kleedkamer en dat resulteerde in twee grote kansen. Eerst speelde Vos zichzelf knap vrij, maar hij stuitte op de uitkomende doelman. Hierna volgde een doelpoging van Boer, maar deze ontbeerde de nodige kracht, zodat de keeper redding kon brengen. Hierna begon Drachtster Boys de duimschroeven aan te draaien. Ze legden meer energie in de wedstrijd, Noordscheschut moest noodgedwongen terug. Defensief had men vooralsnog niet of nauwelijks iets weggegeven, maar toch moest de thuisploeg in de 65e minuut de gelijkmaker incasseren. Zinger moest het antwoord schuldig blijven op een inzet van de gasten. Hierna wilden de gasten doordrukken en creëerde ook enkele goede mogelijkheden. Maar de in bloedvorm verkerende Zinger wist verdere schade te voorkomen. Zelfs een strafschop werd fraai gekeerd, nadat er voor een overtreding in het strafschopgebied terecht een penalty werd toegekend. Door deze belangrijke redding veerde Noordscheschut weer op en vocht zich terug in de wedstrijd, de wedstijd kon nog alle kanten op. Inmiddels was de hardwerkende Vos vervangen door de snelle Henk Koster. Er ontstond een levendige fase waarin er kansen voor beide doelen waren. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de allerlaatste minuut omzeilde Koster, als een duveltje uit een doosje, de buitenspelval en ging alleen op de keeper af. Koster maakte geen fout en schoot de beheerst de 2 – 1 binnen.
De blijdschap na deze treffer was overweldigend. Een overwinning op basis van inzet, passie en strijd. De gasten waren dan misschien wel de makkelijker voetballende ploeg, maar men had simpelweg geen antwoord op de dadendrang van de Schutters. Die momenteel aan een sensationele serie bezig zijn in de 1e Klasse E. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen buurman HZVV. Daar gaat de equipe van Van Meel proberen deze goede reeks voort te zetten.

Man van de wedstrijd: Wiebe Zinger