Algemeen

Officiële overhandiging nieuwe fiets aan stichting Leergeld

Hoogeveen – Het afgelopen jaar heeft de Stichting Leergeld Hoogeveen bijna 200 aanvragen gehad voor zaken van kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Het betreft hier fietsen, laptops, schoolreisjes, werkweken of gereedschap.

Leergeld heeft in 2017 maar liefst 76 keer een fiets mogen uitreiken. Deze fietsen waren tweedehands. Zij zijn middels het ANWB fietsenplan aan ons verstrekt. De ANWB heeft namelijk als motto dat er voor ieder kind in Nederland een fiets moet zijn. Dus ook voor de kinderen van ouders die die niet zelf kunnen betalen. De fietsen zijn vervolgens opgeknapt bij WerkPro en daar uitgereikt aan de kinderen

Inmiddels is Leergeld Hoogeveen met fietsenfabriek Azor overeengekomen dat nieuwe, maar B-keus fietsen van 26 en 28 inch worden afgeleverd door fietsenwinkel Fietsplein Holland. Deze fietsen worden voor een groot deel betaald door het fonds Kinderhulp. Zij zijn bestemd voor kinderen uit het voortgezet onderwijs. De jongere kinderen krijgen nog steeds fietsen via de ANWB en WerkPro.

Op 16 mei is door Fietsplein Holland officieel een Azorfiets uitgereikt aan de Stichting Leergeld Hoogeveen om zo de werkovereenkomst te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen