Beautiful boy

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years a Slave, The Big Short en Moonlight.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
drama
121 minuten
16+
Felix van Groeningen
Steve Carell, Maura Tierney, Timothée Chalamet

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Natasja van Viersen

Natasja van Viersen

Ik vind het een hele specifieke film, en dat maakt het beoordelen ook lastig. De film is met weinig spelers en speelt zich voornamelijk af binnen 1 gezin. En dan hoofdzakelijk een verslaafde jongen en zijn band met zijn vader. Je ziet wat een verslaving met iemand doet en wat het doet met de mensen daarom heen.

De acteurs speelden hun rollen erg goed. En vooral hoe de jonge hoofdrolspeler zich gedroeg en eruit zag onder zijn verslaving was erg realistisch in beeld gebracht na mijn oordeel.

Je moet wel interesse hebben in dit onderwerp om dit een hele goede film te vinden. Wat ik voornamelijk erg storend vond is dat het eerste deel van de film (voor de pauze) het verhaal steeds op en neer ging tussen leeftijden en dat maakte het verhaal moeilijk te volgen en rommelig en dat vond ik erg jammer. Ook vind ik de film van iets meer dan 2 uur te lang voor alleen dit onderwerp. En dat maakt ook dat hij voorspelbaar wordt helaas.

Hij is wel aangrijpend om te zien. Maar dit is niet een film waar ik specifiek voor naar de bioscoop zou gaan. Behalve als je iemand er educatief iets mee wil leren of er zelf meer over wilt weten dan zal ik hem gaan kijken. Ik vind het meer een soort Filmhuis drama.

Ria Koekoek

Ria Koekoek

Waargebeurd verhaal,over een gezin waar drugs/drank een grote rol speelt.
Hoofdrolspelers zijn vader,David en zoon ,Nic.en verder goed neer gezette rollen van de naaste familieleden.Vader en zoon spelen hun rol heel goed, en zoals het hoort in films ,ga je mee in de realiteit en zet je enorm aan het denken .
Vader en Moeder zijn gescheiden,maar proberen samen zo goed mogelijk klaar te staan voor hun zoon.
Door Nic’s verslaving,word de hechte band tussen vader en zoon enorm op de proef gesteld.
Nic’s wereld word steeds kleiner ,hij kan zijn gevoelens kwijt in schrijven,en tekeningen.
Muziek speelt ook een grote rol in zijn leven en door de hele film heen zijn er bijzondere scene’s met passende muziek ,van vroeger en nu,die goed over heen komen met hoe hij zich voelt op die momenten.
Hierdoor word je wel meegenomen in de film, en als kijker , voel je het verdriet en de onmacht van beide partijen.
Vertrouwen/verdriet/onmacht en liefde vormen deze film, en laat je zien wat een verslaving doet met een gezin .
Bij bepaalde scene’s is de muziek zo passend ,dat je er een brok van in de keel krijgt.

Film begint half in het verhaal, en daar na krijg je steeds flashbacks.
Leeftijd van 16 jaar , is wel nodig gezien de problematiek van de verslaving, al zou het misschien voor jongeren ook een goede film zijn ,zodat ze dan aan het denken komen en nooit aan de drugs beginnen.
De doelgroep is voor iedereen maar in het bijzonder voor personen die er mee te maken hebben,en kunnen zien hoe het kan aflopen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord