Verkiezingsfestival bij Alfa-college, alsnog een stembureau

Hoogeveen – Het College van B&W van Hoogeveen laat weten toch een stembureau in te richten op het Alfa-college. D66 Hoogeveen is tevreden met deze keuze. Nog maar een week geleden diende D66, samen met GroenLinks, PvdA, SGP en SP een motie in om een stembureau op het Alfa-college te realiseren.

Burgemeester Loohuis noemde toen slechts bezwaren. Als redenen voerde hij aan dat de gemeente geen doelgroepenbeleid wil voeren, dat jongeren mobiel zijn en overal kunnen gaan stemmen; en dat een extra stembureau geld kost. Deze motie werd dan ook afgeraden door het College en werd niet aangenomen door de raad.

In navolging van het stembureau op het station, wilde D66 het mogelijk maken dat jongeren die studeren aan het Alfa-college ook daar kunnen stemmen. Dit omdat niet alle jongeren via het station hun opleiding bereiken en met name ook om de drempel voor jongeren om te gaan stemmen zo laag mogelijk te maken.

Reden om nu alsnog een positief besluit te nemen is dat ProDemos en de Nationale Jeugdraad op 20 maart een verkiezingsfestival gaan organiseren op het Alfa-college. Dit evenement kan er aan bijdragen dat meer jongeren willen stemmen en kan Hoogeveen publiciteit opleveren aangezien dit het enige verkiezingsfestival in het noorden zal zijn.

D66 Hoogeveen is blij met dit initiatief van ProDemos en de Nationale Jeugdraad en zal graag haar bijdrage leveren aan het verkiezingsfestival. D66 Hoogeveen neemt aan dat ook de andere partijen in de raad dit initiatief zullen omarmen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord