Sport- en cultuurkamp 2018

De drie Drentse gemeenten Hoogeveen, Westerveld en De Wolden organiseren deze zomer samen met de jongerenwerker van Welzijn de Wolden het sport- en cultuurkamp 2018. Een week lang worden gezellige sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor kinderen in de groep drie tot en met acht van het basisonderwijs. Dit jaar vindt het kamp plaats in Hoogeveen.

Voor wie wordt het sport- en cultuurkamp georganiseerd?
Het kamp is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen drie tot en met acht uit Hoogeveen, Westerveld en De Wolden. Het kamp wordt georganiseerd voor kinderen die in de zomervakantie om verschillende redenen niet op vakantie kunnen. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van familieleden of verminderde financiële mogelijkheden. Wij bieden deze kinderen de mogelijkheid om in de zomervakantie een week lang gratis georganiseerde activiteiten te komen doen. Alle kinderen die na de zomervakantie naar groep drie gaan of voor de zomervakantie nog in groep acht zitten zijn welkom.
Wat houdt het sport- en cultuurkamp in?
Een groot deel van de activiteiten zullen plaats vinden in en om sporthal ‘het Activum’, maar ook in de omgeving van Hoogeveen. De deelnemers zullen ook overnachten tijdens het sport- en cultuurkamp. De drie gemeenten en welzijnsorganisaties uit bovengenoemde gemeenten zetten zich, door middel van de sportleiders(de zogenoemde Beweegcoaches of Buurtsportcoaches) en jongerenwerk professionals in om het kamp tot een succes te maken. Dit doen zij samen met vrijwilligers en stagiaires van diverse opleidingen.
Het sport- en cultuurkamp is inclusief:
– Een week lang (van maandagmorgen tot vrijdagmiddag) sportieve en culturele activiteiten.
– Extra activiteiten, zoals bezoek aan zwembad.
– Overnachten in de sporthal.
– Dagelijks ontbijt, lunch, avondeten, drinken en gezonde tussendoortjes.
– Professionele begeleiding vanuit de drie gemeenten en enthousiaste vrijwilligers.
Waar en wanneer?
Het sport- en cultuurkamp 2018 wordt georganiseerd in de zomervakantie van maandag 20 augustus t/m vrijdag 24 augustus 2017.
Aanmelden of meer informatie?
Dankzij de inzet van de drie gemeenten en inzet van enthousiaste vrijwilligers is het sport- en cultuurkamp voor de deelnemers gratis. Om uw kinderen aan te melden kunt u het Aanmeldformulier   downloaden en voor 30 juni terugsturen. Heeft u vragen of wilt u uw kinderen aanmelden, stuur dan een mail naar: f.schuurman@dewoldenhoogeveen.nl of bel 06-55470112

foto: pixabay

Geef een reactie