Politie ‘gedoogd’ gewapende protestmars

Hoogeveen – Opnieuw hebben werknemers van Fokker en Ardagh, die aangesloten zijn bij FNV Metaal en CNV Vakmensen, gehoor gegeven aan een stakingsoproep van 48 uur om de eisen van de bond kracht bij te zetten. In Hoogeveen werd een ‘gewapende protestmars’ gehouden.

Er waren luchtbuksen meegenomen om symbolisch de plannen van de werkgevers af te schieten. De ‘gewapende protestmars’ werd door de politie ‘gedoogd’.

De vakbonden eisen van werkgevers in de Metalektro, een jaarlijkse loonstijging van 3½ % en aanpassingen waarin niet alleen rekening wordt gehouden met het werk maar ook met de privé omstandigheden. Ook wil de bond dat de beloning en arbeidsvoorwaarden van vaste en tijdelijke medewerkers gelijk worden getrokken. Het geschil tussen werkgevers en de vakbonden loopt sinds juni 2018. Bij de CAO Metalelektro zijn in geheel Nederland ± 150.000 werknemers betrokken.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Politie ‘gedoogd’ gewapende protestmars

 • 29 november 2018 om 16:00
  Permalink

  Mag je dan ZICHTBAAR met ONGELADEN pistolen, jachtgeweren ook door de Hoofdstraat lopen om te demonstreren ? Ik ben VOOR demonstreren voor een goed CAO, maar dit gaat me toch te ver.

 • 30 november 2018 om 08:30
  Permalink

  Eem oude luchtbuks is wel wat anders dan een ongeladen pistool of een geweer.

  Die overtrokken reacties tegenwoordig gaat mij ook wat te ver. als hier in Nederland iemand een iets te harde bruine bonen scheet laat, moeten we per direct de bruine bonen uit de schappen halen.

  Kom op zeg, als de politie die dingen heeft gecontroleerd en gedoogd gaan we ervanuit dat er niets mee kan gebeuren, en die betogers hebben vast niet de intentie om er daadwerkelijk mee te gaan schieten.

Geef een antwoord