Zakelijk

Passie, aandacht en liefde voor het vak tijdens de Maand van de Ondernemer

Hoogeveen – “Tot nu toe was het een hele goeie maand met veel persoonlijke contacten. Daar krijg ik energie van!” Jan Steenbergen, wethouder economische zaken, glundert van oor tot oor. “Maar het feest is nog niet voorbij, want op 30 november is de Grande Finale, een spectaculaire afsluiting voor alle ondernemers in Hoogeveen en De Wolden. Richard van Hooijdonk neemt dan samen met de ondernemers een sprong naar de toekomst bij gastheer Python in Zuidwolde.”

De Maand van de Ondernemer is dit jaar voor het eerst groots opgezet. Allerlei activiteiten passeerden de revue: van de Dag van de Techniek voor de jeugd tot een burgemeestersontbijt voor startende ondernemers en van samen naar de beurs Transport & Logistiek tot drie werkbezoeken op de Dag van de Ondernemer. Stuk voor stuk succesvolle activiteiten met positieve resultaten. “De ondernemers zijn allemaal enthousiast over deze manier van netwerken”, zegt wethouder Steenbergen, “want niet alleen nodigen wij onze ondernemers bij ons thuis uit, maar ondernemers ontmoeten ook elkaar. Dat blijkt een goede combinatie te zijn.”

ONTBIJTEN, LUNCHEN EN NETWERKEN

Vele enthousiaste ondernemers gaven gehoor aan de oproep van burgemeester Karel Loohuis en de wethouders Erik Giethoorn en Jan Steenbergen om samen, op informele wijze, van gedachten te wisselen. De informele opzet van de ontbijt- en lunchbijeenkomsten bood de mogelijkheid om van tafel te wisselen en elkaar beter te leren kennen. Het doel, om kennis te maken met bedrijven uit je directe omgeving en ervaringen uit te wisselen, is wat betreft de meeste aanwezigen zeker behaald.

AANDACHT VOOR DE ONDERNEMER

Aandacht voor de ondernemer is een belangrijk onderdeel van het beleid van de gemeente. Daar wordt ook flink op ingezet. Zo gaat het college van B&W zeer regelmatig op werkbezoek en bezoekt wethouder Steenbergen twee keer per week een ondernemer: “Aandacht voor de ondernemer is heel goed. Het zien van een bedrijf en horen wat de ambities zijn, levert veel kansen op. Maar ook veel leermomenten. En het mag nóg intensiever!” De accountmanagers van economische zaken hebben bovendien veel contact met de ondernemers, zij zijn het eerste aanspreekpunt vanuit de gemeente.

DRIE WERKBEZOEKEN OP ÉÉN DAG

Op 16 november, de landelijke Dag van de Ondernemer, bracht het college een bezoek aan maar liefst drie ondernemers in het centrum van Hoogeveen. Stuk voor stuk ondernemers met passie en liefde voor wat ze doen. “Maar ze zijn ook blij met Hoogeveen! Blij met de manier waarop ze kunnen ondernemen, de centrale ligging, de toegankelijkheid en de regiofunctie”, aldus de wethouder. “Bovendien pakken we op korte termijn de Hoofdstraat aan, waardoor de regiofunctie wordt versterkt.”

WENSENLIJSTJE

Op de vraag welk bedrijf nog op het wensenlijstje van Jan Steenbergen staat, blijft het even stil. “Het zijn er zoveel, maar eentje die eruit springt is toch wel McDonalds,” antwoordt hij. Een tijd geleden heeft hij een uitnodiging ontvangen om langs te komen, maar het is er tot nu toe niet van gekomen. “Hun manier van werken is heel efficiënt, met weinig afval”, vervolgt de wethouder, “daar wil ik wel wat meer over weten.” Maar ook sloopbedrijf Bork in Stuifzand en een agrarisch bedrijf staan nog op het wensenlijstje. “We moeten zeker onze dorpen niet vergeten, de gemeente Hoogeveen bestaat uit meer dan alleen de stad.”

HOOGTEPUNT

Het winnen van de titel Drentse Onderneming van het Jaar door Vepa ziet de wethouder als hoogtepunt van de Maand van de Ondernemer. “Absoluut, wat een topbedrijf”, zegt hij trots. Woensdag 21 november heeft het college gebak gebracht voor alle 140 werknemers. “We werden meteen uitgenodigd om bij hen te komen vergaderen”, lacht de wethouder. Hij ziet daar wel wat in, vergaderen op locatie. “Dat is nog niet eens zo’n gek idee, een combinatiebezoek. We gaan onderzoeken of dat mogelijk is. Dan kunnen we meteen nóg meer laten zien hoe trots we zijn op onze ondernemers!”

MEER WETEN?

Meer over de Maand van de Ondernemer is te vinden op de website van de gemeente Hoogeveen. Ondernemers kunnen zich nog aanmelden voor de slotbijeenkomst op 30 november door een e-mail te sturen naar a.stapel@dewoldenhoogeveen.nl. Van harte welkom!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: