Echtpaar Zomer-Akkerman 60 jaar getrouwd


Hoogeveen – Maandag 26 november 2018 zijn Arend Zomer en Engelien Akkerman 60 jaar getrouwd. Namens de gemeente Hoogeveen kwam burgermeester Karel Loohuis hen de gelukswensen brengen.

Arend en Engelien hebben elkaar leren kennen op de melkfabriek aan de Alteveerstraat in Hoogeveen, waar ze allebei werkten. Engelien was erg verlegen maar toen ze elkaar later tegenkwamen op straat kregen ze verkering. In november 1958 zijn ze getrouwd en even later verhuisd naar Leersum waar zoon Henri en dochter Henriëtte geboren zijn.

Drie jaar later kwamen ze weer terug naar Hoogeveen omdat ze van een oom ‘Zomer Zelfbediening’ in de Hoofdstraat overnamen, waar ze ook boven gingen wonen. Hier werd dochter Harma geboren. Een paar jaar later openden ze een noodwinkel in Krakeel en gingen ze wonen aan de Sterrenlaan, tegenover de winkel, waar zoon Reinier geboren werd.

Toen er een winkelcentrum in Krakeel kwam hebben ze de winkel verkocht en ervoor gekozen geen zelfstandig ondernemer meer te zijn. Arend ging werken in loondienst bij de supermarkt in het winkelcentrum en later als (ambulant) groentechef totdat hij met de VUT kon. Ze kochten een woning aan de Melkweg en Engelien bleef thuis bij de kinderen en zorgde voor het huishouden.

Ze hebben beiden veel vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk, politiek en sport waarvoor Arend een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Nog steeds is hij actief bij HZVV.

Ze hebben vroeger altijd veel gekampeerd en tot vorig jaar gingen ze jaarlijks op vakantie naar het buitenland waaronder een paar grote reizen naar o.a. Israël,  Zuid-Afrika en Curaçao. Samen fietsen ze vele kilometers en hebben ze veel plezier in het leven. Ze genieten volop van de 10 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Inmiddels wonen ze alweer 18 jaar in Aardenburg.

Het diamanten feest wordt gevierd met familie en vrienden in de Molenhoeve te Echten.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord