Dames Hollandscheveld onderuit tegen DZC’68

Hollandscheveld – November is de dames van Hollandscheveld tot nu toe, met zes punten uit twee wedstrijden, nog goed gezind geweest, maar de kans was groot dat 9 punten uit drie wedstrijd een zware klus zou worden. Afgelopen zaterdag kregen de Oranje-Zwarte dames namelijk de nummer drie van de ranglijst, DZC’68, op bezoek. De ploeg uit Doetinchem is een lastige ploeg die veel weet te scoren en slechts tien tegentreffers heeft moeten verwerken. De uitdaging werd alleen maar groter door de afwezigheid van een aantal vaste krachten. Gelukkig had de vorig jaar gestopte Iris Meekhof besloten haar voetbalschoenen uit de wilgen te halen en kon zodoende meteen haar rentree in de basis maken.

Tegen de verwachting in waren de beste kansen in de beginfase voor Hollandscheveld. Al na vier minuten kreeg Sabrina van Nuil de eerste kans om de voorsprong te pakken, helaas schoot de bal net voor het doel langs. Maar de grootste kans op de 1-0 was voor Marjolein Korenhof. Een overtreding in de achtste minuut op Sanne Snippe zorgde ervoor dat Marjolein de bal op een mooie plek mocht klaarleggen voor een vrije trap. Marjolein probeerde de bal direct in het doel te werken, maar onderweg werd deze nog aangeraakt. Dit zorgde er voor dat de bal lastig voor de keeper te houden was, echter werd zij gered door de lat. In de rebound wisten de dames van Jaap Snippe echter geen kans te creëren.

Pas na een kwartier kwam de eerste grote kans voor DZC. De bal verdween echter naast het doel. Hoewel DZC duidelijk de betere ploeg was, wist Hollandscheveld het gevaar iedere keer goed in te schatten. Na een half uur spelen was DZC dicht bij de openingstreffer. Uit een corner viel de bal goed voor de uitploeg. Keepster Anna-Joelle was kansloos bij het schot dat volgde, maar gelukkig had zij Kirsten Schonewille bij de tweede paal neergezet, zij wist de bal voor de doellijn te keren. Hierdoor bleef de brilstand nog even op het scorebord staan.

Helaas moesten de dames in de 35e minuut toch buigen. De 0-1 viel uit een dubieuze vrije trap die voor een lichte overtreding werd gegeven. Ook kreeg de thuisploeg ruim 10 meter extra om de vrije trap te nemen. De vrije trap werd daarna ook nog eens slecht ingeschat door de verdediging van Hollandscheveld, waardoor de tegenpartij vrij eenvoudig de voorsprong konden pakken. Het spel veranderde daarna iets in het voordeel van de dames van Hollandscheveld, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Na rust zag je dat Hollandscheveld geloofde in een goed resultaat. Ondanks de zware tegenstand probeerde ze een aantal keer uit te breken. In de 61e minuut wist Sabrina met haar snelheid te ontsnappen aan de verdedigster. Janneke Seubers-Vugteveen zag de actie van Sabrina en positioneerde zich voor het doel van DZC. Helaas kon zij net niet bij de bal om de 1-1 binnen te tikken.
Met nog een kwartier te spelen, verdubbelde DZC de voorsprong. De kans om een punt uit de wedstrijd te slepen was daardoor wel erg klein geworden. De ploeg uit Doetinchem wist de score zelfs nog verder uit te bouwen door in de 83e en 87e minuut te scoren. De overwinning van DZC’68 is zeker terecht, maar de uitslag is anderzijds wel iets geflatteerd. Volgende week moeten de dames afreizen naar het Gelderse Oene. Hier spelen zij tegen de gelijknamige ploeg dat net als Hollandscheveld een wisselvallig seizoen speelt.

Foto’s: Remco Bos