HODO wint van VIOS(O)

Hollandscheveld – Gezien de stand op de ranglijst mocht de tegenstander van HODO gisteren eigenlijk niet te veel problemen geven om de 3 punten in Hollandscheveld te houden. Maar met de bekerwedstrijd van afgelopen september in Oosterhesselen in het achterhoofd was menigeen niet gerust op de goede afloop. De bekerwedstrijd was vooral het toneel van een bikkelharde strijd. VIOS toonde zich toen fysiek erg sterk en ging er elk duel vol in.

Door Wim Kleine

Dat was gisteren niet anders: gebrek aan kwaliteit werd gecompenseerd met hard en fysiek voetbal. Vooral in de eerste helft kwam HODO daardoor niet op dreef. Ze gingen mee in het povere voetbal door niet het eigen spel te maken, maar vooral ‘de lange bal’ te spelen. Alles werd naar voren geknald, hoog door het midden of met een crosspass, er kwam geen fatsoenlijke opbouw tot ontwikkeling. Met dit speltype bleven de gasten moeiteloos overeind met tot gevolg dat het qua voetbal een magere voorstelling was voor de kleumende toeschouwers. Er gebeurde weinig: beide teams wisten een paar kleine kansjes te creëren, maar veel te weinig om de handen op elkaar te krijgen. De rust werd dan ook met een 0 – 0 stand ingegaan.

Dat werd na de thee anders. Bij HODO werd Dave Padding in het veld gebracht voor Timon Smeding. De thuisploeg voerde het tempo op en dat resulteerde in de 48e minuut in een prachtige goal van Dave Padding. Een hoge bal van HODOverdediger Jeffrey van Veen werd maar half weggewerkt door verdediger Dion Westerhof. Padding nam daarna de bal vol op de wreef en kogelde de bal ineens in de rechterbenedenhoek: 1 – 0. Een paar minuten later verliet de HODOdoelman Marcel Pol geblesseerd het veld. Dit nog als gevolg van een harde botsing met aanvaller Jeroen Schepers in de eerste helft. Good old Henri Bruinsma nam zijn plaats in onder de HODOlat, hij keepte de wedstrijd foutloos ten einde. HODO zette meer druk wat resulteerde in een aantal doelrijpe kansen die niet werden benut. Tot dat in de 72e minuut Stefan Kikkert de uit zijn doel gekomen keeper Nijenbanning omspeelt en vervolgens vanuit een moeilijke hoek de bal strak tegen de touwen schiet: 2 – 0. Na nog een paar uitstekende kansen voor Padding en Smit is het toch Padding die in de 89e minuut met veel gevoel de bal over de keeper schiet, waarna deze keurig dalend in het doel verdwijnt. Een smulmomentje voor de liefhebbers, prachtige goal en een stand van 3 – 0. Dit is tevens de einduitslag.

Door het verlies van koploper Pesse ( 9 – 24 ) in Zweeloo tegen Sweel VV is HODO ( 9 – 21 ) de koploper tot op 3 punten genaderd. Titan ( 9 – 22 ) staat op de 2e plaats met 1 punt meer dan HODO. Komende zondag speelt HODO een uitwedstrijd tegen EHS ’85 in Emmerhout/Emmerschans.

Man van de wedstrijd: Paul Baldé.