Sport

Talenten HAC`63 meten zich met de Nederlandse top bij de Warandaloop

Tilburg – Als eerste mocht op de zaterdag tijdens goede maar wel erg koude weersomstandigheden Milou Karssies starten op de 1600 meter lange cross. Na een fantastische start kwam Milou als 2e te voorschijn uit de eerste bocht, maar gaandeweg de wedstrijd moest ze toch wat toegeven en de laatste ronde werd toch wel een beetje zwaar.

Maar in haar eerste grote wedstrijd werd ze toch knap 12e bij de meisjes junioren D. Iets meer dan een uur later moesten de atleten Tim van Es en Wouter de Roo starten bij de jongens junioren C. Helaas voor Tim was de start niet als gepland. Er viel iemand voor hem en daardoor was hij gelijk de aansluiting met de kop kwijt. Wouter had wel een prima start en liep net wat achter de kopgroep en wist zijn race goed op te bouwen en kon knap als14e finishen. Tim herpakte zich uitstekend en wist zich goed naar voren te knokken en was uiteindelijk nog dik tevreden met zijn prestatie. Nog een ruim uur later was het de beurt aan hun trainer Jan ten Cate die bij de Masters 55 een mooie top 12 plek wist te pakken op de 5800 meter lange cross. Dit alles speelde zich af op de zaterdag. De zondag begon voor HAC`63 bij de jongens B met Nick Kerkhof die het laatste jaar wel heel erg veel progressie heeft geboekt en vandaag prima mee kon doen in dit geweld. IJzersterk liep Nick en wist genietend van zijn wedstrijd te finishen met een tijd van 15.04 min op het 5300 meter lange parcours. Jan Bouwkegt en Ephrem Been moesten bij de jongens A een kilometer langer lopen en Jan deed dit na een wat mindere periode uitstekend en deed er 21.10 min over. Ephrem had helaas behoorlijk last van steek en moest vandaag iets te veel toegeven op wat hij eigenlijk kan. Nu was na de jongens de beurt aan Iris Velting bij de meisjes junioren A, waar het strijd was om gekwalificeerd te worden voor het EK, Iris liep super goed en kwam als 10e Nederlandse over de finish. Iris was hier zelf niet heel tevreden mee, maar had wel haar doel bereikt, namelijk bij de eerste 10 Nederlandse dames te eindigen want dat is gewoon een top prestatie. Jacelyn Gruppen liep bij het crossgala bij de vrouwen 8300 meter. Ze werd uiteindelijk knap 4e Nederlandse en miste het podium op een haar na.

Norg
Op deze pittige Cros wist van de talentengroep Wilbert Knol een knappe overwinning te boeken op de 2 km in een tijd van 6.51 min. Robin Prent kwam hier uit op de 3 km en wist een tijd ruim onder de 13 min neer te zetten.

Geef een reactie

Aankomende evenementen