Noordscheschut wint bij Bedum

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 0 – 1 gewonnen in en tegen Bedum. Net als vorige week viel de winnende treffer in de absolute slotfase van de wedstrijd, maar daar maalde na afloop niemand om. Evenals op de vorige speelronde, barstte er na het laatste fluitsignaal een oorverdovend gejuich los bij het team van oefenmeester Marc van Meel. Ook deze speelronde viel de overwinning een terechte te noemen op basis van de gecreëerde mogelijkheden.

Ten opzichte van de vorige speelronde had Van Meel Lauren Lanning vervangen voor Leon Vlietstra. In een ijskoud Bedum was de eerste mogelijkheid voor de gasten. Een kopbal van Rijnald Vos verdween voorlangs. Aan de andere zijde redde doelman Wiebe Zinger adequaat op een doelpoging van afstand. Na een kwartier spelen dook Noordscheschut opnieuw gevaarlijk op voor het doel van de gastheren, maar na een goede aanval kwam Jos Kroezen een teenlengte tekort om het speeltuig over de lijn te doen glijden. Enkele minuten later bracht Melvin Mol Nick Koster in stelling, maar diens inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Hierna volgden meerdere doelpogingen, maar inzetten van andermaal Koster, Vlietstra en Aron Boer, vonden niet het gewenste resultaat. Op slag van rust was ook de thuisploeg dicht bij een treffer, maar een kopbal verdween over het doel van Zinger.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. De temperatuur werd er niet aangenamer op en ook de intredende duisternis deed van zich spreken. Maar Noordscheschut ging op dezelfde voet verder. Een kopbal van Koster, vanuit een corner van Boer, kon onschadelijk worden gemaakt, evenals een afstandsschot van Mol. Hoe langer de tweede helft vorderde, werden de toeschouwers niet bepaald warm van het vertoonde spel. Noordscheschut voerde de boventoon, maar creëerde verder niet of nauwelijks kansen. Waar een ieder zich leek te verzoenen met een gelijkspel, dacht de strijdlustige vechtmachine van Van Meel daar anders over. Onder toeziend oog van Sinterklaas bracht Mol het leer nog eenmaal voor vanaf de rechterkant van het speelveld, en met een prachtige kopbal joeg Koster alsnog de 0 – 1 tegen de touwen.

Een meer dan terechte overwinning voor Noordscheschut, vooral op basis van inzet, duelkracht en gecreëerde mogelijkheden. Volgende week wacht het treffen met Drachtster Boys. Kijken of men de huidige goede serie een passend vervolg kan geven.

Man van de wedstrijd: Rick Veldman.