Sc Elim laat punten liggen in Hardenberg

Hardenberg – Afgelopen zaterdag speelde sc Elim op een voor haar ongebruikelijk tijdstip de uitwedstrijd in Hardenberg. De teamsamenstelling van de koploper was deze keer gewijzigd omdat de geschorste verde-diger Boertien en middenvelder en aanvoerder Benjamins afwezig waren. Verdediger B. Koops kreeg de aanvoerdersband om maar had moeite om te bepalen aan welke arm hij ook alweer moest.

Door deze afwezigheid werd behoorlijk wat lengte en fysieke kracht ingeleverd en dit zou waarschijnlijk de nodige consequenties voor de wedstrijd hebben en ook waren er links en rechts wat zwart getapte benen zichtbaar. De wedstrijd werd vanmiddag gefloten door dhr. Herman Marschalk.
1ste helft
Tot de eerste 10 minuten werd er aan beide zijden aftastend gevoetbald en was het Hardenberg wat vooral de lange bal hanteerde. De eerste kans was er voor Elim na een snelle counter werd de bal door M. Doldersum aan zijn broer Daymen gegeven maar deze kopte nipt over. Een aanval over de rechterflank van Hardenberg door Meijerink werd door Gritter tijdig onderbroken na een kwartier spelen. Het was Harden-berg wat speldenprikjes uitdeelde want bij een volgende actie moest Padding een schot van Koelman tot eerste corner verwerken. Halverwege deze helft was D. Doldersum weer in de gelegenheid de bal achter keeper Kortman te koppen maar ook deze ging naast. De volgende actie van hem was heel fraai want door de bal op het middenveld op te pikken werd Klomp in stelling gebracht. Hij kreeg de bal met een splijtende pass aangespeeld, staand tussen de verdedigers Kootstra en Veurink en hij wist zich hier tussenuit te wurmen.
Met zijn bekende loopje ging hij er tussenuit en wist keeper Kortman te verschalken (0-1). Even later werd een aangeschoten handsbal door scheidsrechter Marschalk tot een vrije bal gepromoveerd vlak buiten de zestien van Hardenberg. M. Doldersum schoot de bal hard in de muur en ook de rebound leverde vervolgens niets op. Na 35 minuten spelen deed Hardenberg iets terug. Een snelle opbouw vanuit de verdediging ging over rechterflank speler Koelman en hij gaf hem goed voor. De rappe spits Weiden wist met zijn hoofd hier wel raad mee (1-1). Vlak voor tijd moest Gritter een blessurebehandeling ondergaan en hij kon zo de laatste minuten nog uitspelen tot de rust. Hardenberg speler Weiden miste vlak voor de rust nog een enorme kans op de voorsprong doordat verdediger M. Koops in de fout ging maar Padding bracht gelukkig redding voor sc Elim.
2de helft
Elim begon geconcentreerder aan de 2deze helft. Het was dan ook M. Doldersum die zijn prachtige schot na 2 minuten spelen door de binnenkant paal gekeerd zag worden. Keeper Kortman had hier geen antwoord op want hij stond verstijfd aan de grond genageld of kwam dit door het koude weer? Aan de andere kant bracht echter de lat geluk voor sc Elim want de kopbal van Kivits verdween uit de goal nadat de onderkant was geraakt. Na 6 minuten spelen kreeg Elim vanmiddag de eerste corner te nemen. Deze corner van Prijs ging geweldig fraai voorlangs omdat zowel de verdedigers van Hardenberg als de aanvallers van Elim niet zaten op te letten. Na een kwartier spelen was het Weiden die weer sterk aan de bal was en doorbrak op de rechtervleugel. Hij ging alleen op Padding af maar deze wist met een geweldige sliding de bal te bemachtigen en weg te werken. Tien minuten later viel Weiden geblesseerd uit en kwam Meijer in zijn plaats.
Ook een schot van afstand door D. Doldersum kon weer worden gekeerd door keeper Kortman aan de andere zijde. Het waren vooral de keepers die beide ploegen in de race hielden voor de overwinning. Een schot van invaller Meijer ging voorlangs. Onverwacht gaf scheidsrechter Marschalk een vrije trap voor Hardenberg omdat hij het gezeur van de Elim spelers beu was. Dit kwam doordat hij had laten doorspelen waar een inworp voor Elim op zijn plaats was omdat assistent Broek langdurig met de vlag had staan zwaaien. Deze vrije bal ging maar rakelings langs de buitenkant paal. Er werden nog enkele vrije trappen genomen en ook moest D. Doldersum nog een aanval van Hardenberg onderbreken en tot corner verwerken om erger voor zijn ploeg te voorkomen. Er werd aan beide zijden nog wat gewisseld maar ook dit leverde niet veel meer op en zo moest sc Elim genoegen nemen met een gelijkspel of wel 1 punt. Hiermee is Elim koploper af en wordt deze positie nu ingenomen door SVM uit Marknesse. Aanstaande dinsdagavond speelt Elim haar volgende wedstrijd in de knock-out fase in de beker tegen Staphorst 2 op sportpark ’t Hoge Bos bij sv HODO.
Man of the match: A. Padding.
Opstelling: A. Padding, J. Gritter, M. Koops, E. Njagul, B. Koops, R. Koekoek, J. Doldersum (B. Mol), D. Doldersum, H. Klomp (89 B. Mol), J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: P. Metselaar, B. Mol, M. Odink en A. Wachtmeester.
foto de razende reporter F. Njagul. bron:SC Elim