HZVV lijdt eerste nederlaag

Hoogeveen – HZVV heeft voor de eerste keer dit seizoen met tegenslag te maken gekregen. De koploper leed een pijnlijke 1-2 nederlaag tegen hekkensluiter Broekster Boys. Elke ploeg heeft wel eens een wedstrijd waarin alles tegenzit en dat ondervond HZVV tegen de verdedigende gasten. Het werd een wedstrijd op een helft, maar de thuisclub had het moeilijk met de compacte defensie van Broekster Boys. Na de 1-0 leek de buit alsnog binnen, maar door twee knullige tegendoelpunten leed HZVV de eerste nederlaag van het seizoen.

Hekkensluiter bezorgt koploper onaangename verrassing

Het zat het tegenvallende HZVV niet mee, want het was wel de betere ploeg en het kreeg genoeg kansen, maar de bal wilde er deze middag niet in. Altijd stond er wel een been of een ander lichaamsdeel in de weg om tot scoren te komen. Daarnaast groeide doelman Jacco Veldstra uit tot de held van de middag, die soms met meer geluk dan wijsheid redding bracht. Vooral Fabian Stevens kreeg enkele goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp en hij raakte onder andere twee keer de paal. De druiven waren zuur, want de twee tegendoelpunten vielen bijzonder ongelukkig. De eerste was een eigen doelpunt en de tweede viel uit een strafschop in blessuretijd. De teleurstelling was na afloop enorm groot, maar iedereen deed zijn best deze tegenvaller als een incident te beschouwen. ‘Acht keer achter elkaar winnen is niet gewoon,’ zegt HZVV-trainer Gert van Duinen. ‘Soms heb je wedstrijden waarin het niet lukt. Tegen Bedum zijn we ermee weggekomen, maar deze keer niet. We hebben het niet goed gedaan en we waren niet 100% klaar voor deze wedstrijd. Onze aannames en passes waren te vaak niet goed. Ik moet zeggen dat Broekster Boys de organisatie goed voor elkaar had.’ Broekster Boys-trainer Patrick Zwart was blij met de onverwachte zege, maar adviseerde HZVV hiervan niet in de war te raken. ‘Met veel geluk en een off day van HZVV hebben we gewonnen, maar de kwaliteit druipt er vanaf. Van de tegenstanders die we getroffen hebben heeft HZVV de meeste kwaliteit.’
Het wedstrijdbeeld was zoals door velen verwacht. Broekster Boys trok zich massaal terug rond het eigen strafschopgebied en gokte op een uitval. In de beginfase was HZVV niet bij de les en waren de beste kansen voor de gasten. HZVV had geluk dat het na zeven minuten niet met 0-2 achterstond, want de gasten kregen twee dotten van kansen door fouten in de defensie van HZVV. Juryan Dantuma en Jos Regnerus hadden HZVV pijn kunnen doen, maar Hidde Streutker behoedde zijn ploeg voor een achterstand. HZVV was vrijwel voortdurend in balbezit, maar de gasten gaven geen krimp. De eerste kans voor de thuisclub kwam pas na 24 minuten toen Fabian Stevens de paal raakte. Even later zette Kelly Joao voor en had Fabian Stevens de hoek voor het uitzoeken, maar hij schoot over. Kort daarna passeerde Luke Millar twee verdedigers en legde terug op Kelly Joao, die een niet te missen kans kreeg, maar hoog over schoot. Op slag van rust was opnieuw Fabian Stevens kansrijk, maar deze keer redde doelman Veldstra. Zo verliep de eerste helft teleurstellend voor HZVV. Na rust veranderde het spelbeeld niet. HZVV viel aan, maar had moeite een gaatje te vinden in de hechte defensie van de bezoekers. Zo nu en dan kwamen de gasten er gevaarlijk uit en vooral Jos Regnerus zorgde voor de nodige dreiging. Hij schoot vlak na rust maar net naast en daar kwam HZVV goed weg. HZVV kreeg kansen via Romano Djababoe en Luke Millar, maar Broekster Boys bleef overeind. Na een uur brak HZVV eindelijk de ban via Fabian Stevens, die een voorzet van Alex Zomer langs Veldstra schoof. HZVV kon niet lang genieten van de voorsprong, want een minuut later stond het al 1-1. Hedgar Hoekstra schoot via Streutker in en Alex Zomer leek net op tijd te zijn om de bal voor de doellijn weg te schieten, maar hij tikte het leer ongelukkig net over de doellijn, zodat HZVV opnieuw kon beginnen. In de slotfase speelde HZVV opportunistisch met ballen hoog voor het doel en dat leverde toch vier goede kansen op. Stevens schoot tegen de borst van Veldstra en raakte de paal, Kelly Joao raakte de voet van Veldstra en Sander Dzemidzic schoot maar net naast. Een eventueel gelijkspel voelde al als een nederlaag, maar in blessuretijd pakte Broekster Boys tegen alle verhoudingen in zelfs de winst. Na een onnodige duw van Jan Hup legde arbiter De Vries in blessuretijd de bal op de stip en Riemer Doornbos pakte het vroege Sinterklaascadeau dankbaar uit.
HZVV-Broekster Boys 1-2 (0-0)
58. Fabian Stevens 1-0, 59. e.d. Alex Zomer 1-1, 90+3 Riemer Doornbos (strafschop) 1-2. Scheidsrechter: De Vries. Toeschouwers: 150. Geel: Wijma, Hup (HZVV), Westerlaan (B. Boys)
HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Hup, Hosseini (76. Valente); Akkerman, ten Brinke, Stevens, Millar (64. Popovic); Joao, Djababoe (82. Dzemidzic).
Man van de wedstrijd: Noah ten Brinke