Pesse verliest eerste punten

Zweeloo- Aan de winnende reeks van de mannen van Kramer is een einde gekomen. Tegen Sweel vond het uiteindelijk een tegenstander die effectiever was. Sweel speelde hecht en wist goed met de kansen om te springen.

Vroege tegendoelpunten
Aanvankelijk in de wedstrijd is het Pesse dat meteen het voortouw neemt. Met na ongeveer tien minuten de eerste kans voor Strijker. Na het gekraakte schot van Van Slooten kan Strijker koppen maar zijn inzet gaat net over. Snel daarna is Pesse weer in de aanval maar het schot van Verbrugge gaat net voorlangs. Daarna mengt Sweel zich ook meer in het spel en komt het ook op voorsprong. Uit een corner kan Speelman van dichtbij binnen koppen. Niet lang na de openingsgoal is het weer Sweel dat tot scoren komt. Oog in oog met doelman Waninge is het wederom Speelman die ijskoud blijft en rustig over de doelman heen stift. Ondanks dat Pesse dus snel de tegengoals krijgt te verwerken blijft de ploeg zichzelf naar voren stuwen. Helaas voor Pesse krijgt het op slag van rust nog een klap te verwerken. Uit een corner kan Pesse de bal niet goed wegkrijgen waardoor Reuvers tegendraads kan inkoppen.

Sweel consolideert
In de tweede helft gaat Pesse toch door om een goed resultaat te behalen. Pesse combineert maar weet niet door de goed georganiseerde verdediging van Sweel heen te komen. In de counter probeert daarna Sweel gevaarlijk te worden. Pesse weet dit vaak de kop in te drukken maar moet ook af en toe achter de tegenstander aan. Het krijgt ook een grote kans via Speelman. Na een pass van achteruit kan hij Waninge uitspelen maar komt hij zelf in een te moeilijke situatie om te scoren. Daardoor wil hij klaarleggen voor een teamgenoot maar zijn pass is niet nauwkeurig genoeg. Sweel krijgt nog een grote kans om nog verder op voorsprong te komen maar het schot van Hilbrands midt de goede richting.

Opstelling Pesse: Waninge, Moes, T. Veninga, Evenhuis, Dijkema (Marissen), Kleine, M. Veninga, Strijker, Poeste (van Wijk), van Slooten (Slomp) en Verbrugge.

Man van de Wedstrijd: Arjan Kleine.

Geef een reactie