Grote kerstbomen uit Tiendeveen

Tiendeveen – De kerstboom die in het centrum van Ommen wordt geplaatst komt uit het Drentse Tiendeveen. 

Zaterdagochtend is de boom gezaagd en met een vrachtwagen richting Ommen vervoerd. Een en al bedrijvigheid dus op een Dennenbos terrein aan de Kanaal Westzijde van de heer Veuger in het Drentse Tiendeveen.

Daar werden de imposante dennenbomen met een afmeting van 12 tot 18 meter omgezaagd om in diverse plaatsen te worden geplaatst voor de kerstperiode. De afnemers komen namelijk uit het hele land. Veuger voorziet heel Nederland van deze grote kaarsrechte dennenbomen. De boom die zaterdagochtend als eerste werd opgeladen op een vrachtwagen was dus bestemd voor het Overijsselse Ommen en zal daar de kerstsfeer in het centrum gaan verhogen. De andere bomen gaan onder meer naar Den Helder, Vlaardingen en de Europoort bij Rotterdam.

Het werk verloopt zaterdagochtend vakkundig en rustig. Er wordt een touw aan de bomen en de graafmachine vast gemaakt en dan wordt de boom gezaagd en vervolgens met ondersteuning van de graafmachine langzaam neer gelegd zodat de boom netjes en onbeschadigd naar de afnemer kan gaan. Dan wordt de boom op een vrachtwagen geladen om afgevoerd te worden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord