Echtpaar Stevens-Ramaker viert briljanten huwelijksfeest

Hoogeveen – Zaterdag 24 november 2018 vieren Albert en Sietske hun briljanten huwelijksfeest. Namens de gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis hen een dag eerder de gelukswensen over. Het echtpaar bedankte de gemeente Hoogeveen voor de geweldige bos bloemen die ze hadden ontvangen.

Albert en Sietske woonden eerst een tijdje op nr. 100 in Buinermond, maar al snel na de geboorte van de 1e tweeling (2 jongens) in 1955 krijgt Albert het voor elkaar om  de sleutels van een nieuwbouwwoning aan de Sportlaan nummer 5  in ontvangst te mogen nemen. Al snel volgt de geboorte van de 2e tweeling (2 meisjes) in 1956. In 1965 wordt er nog een dochter geboren.

Albert werkt overdag in de bouw. Eerst als timmerman en geleidelijk door studie en ervaring wijs geworden, als hoofduitvoerder. Al in 1958 komt de eerste auto, een Morris Minor met het kenteken SP-08-44.

In zijn vrije tijd werkt Albert ondertussen aan het ontwerp van zijn droom, een eigen huis. Met hulp van vrienden en familie wordt eigenhandig in 11 maanden tijd een vrijstaande bungalow aan het Noorderdiep 422 gebouwd, waaraan vooral de beide jongens uit het gezin letterlijk hun steentje bijdragen. In 1970 kan Albert uiteindelijk zijn grote gezin trots over de drempel van dit prachtige huis laten stappen.

Albert houdt heel erg van vissen. Een andere droom is daarom het bouwen van een eigen boot. Eerst een kleine roeiboot, de Alsie, en later een mooie toerboot met 5 zitplaatsen en een stuur aan bakboord, de Alsie-2. Met veel plezier maken Sietske en Albert, vooral tijdens vakanties in de waterrijke gebieden van Friesland en Overijssel talrijke mooie boottochtjes, met altijd een hengeltje en zwemkleding aan boord.

In de loop der jaren werkt Sietske als vrijwilliger voor Beatrixoord en assisteert haar ouders regelmatig in het dorpshuis bij feesten en partijen. Albert is als vrijwilliger en diaken betrokken bij de kerk en zet zich veel in voor de gemeenschap. Beide hebben een actief sociaal leven. Als de kinderen het huis uit zijn, wordt er volop genoten van de vele uitstapjes en trekken Albert en Sietske met de caravan door het hele land en daarbuiten. Bij het ouder worden, wordt later in Wanneperveen een stacaravan gekocht waar ze op een prachtige plek genieten van hun boot en hun hobby’s.

Na 30 mooie jaren gewoond te hebben in hun zo geliefde woning in Nieuw-Buinen wordt deze verkocht. Het echtpaar koopt  een mooi appartement in Valkenstede in Hoogeveen. Ze genieten van hun vrije tijd en zetten zich aanvankelijk ook daar weer vol overgave in; Albert wordt bestuurslid en bouwtechnische adviseur van de VvE en Sietske neemt plaats in de recreatiecommissie, als organisator van gezellige avonden. Met de jaren zijn ze het rustiger aan gaan doen en volgen met belangstelling de ontwikkelingen en belevenissen van hun nakomelingen.

De 5 kinderen met partners, 11 kleinkinderen en 19 achterkleinkinderen zijn trots dat Albert en Sietske op 24 november 2018 dit bijzondere briljanten feest mogen vieren.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord