112/Misdaad

Verdachte aangehouden voor lozen drugsafval

Hoogeveen – De politie heeft dinsdag een 52-jarige inwoner van Zuidwolde aangehouden naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek. De politie verdenkt de man van het lozen van druggerelateerde afvalstoffen. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Dit dumpen vond plaats in oktober nabij de woning van de verdachte. De verdachte werd aangehouden in de gemeente Steenwijkerland. Na de aanhouding is er tevens een bedrijfspand in Hoogeveen doorzocht.
Schadelijk voor mens, dier en natuur
Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Lees hier wat u moet doen als u drugsafval vindt.
Informatie?
Politie en Openbaar Ministerie beschouwen het dumpen of lozen van drugsafval of –bestanddelen als een ernstig milieudelict. Heeft u informatie over dumpingen of over de lozing waarvoor de 52-jarige verdachte is aangehouden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie