“Vogels in de Winter” als thema in de Meteoor

Hoogeveen – Woensdagmiddag 28 november wordt om 14.00 uur in de Meteoor, weer een themamiddag gehouden. Gast is de, in deze regio bekende, natuurkenner en fotograaf  Geert de Vries uit 2e Exloermond. Hij komt vertellen over vogels in de winter en laat daarbij zelf gemaakte foto’s van professionele kwaliteit zien.

De presentatie Vogels in de winter bestaat uit twee delen Voor de pauze worden er allerlei wetenswaardigheden over  tuinvogels in de winter verteld en hoe men tuinvogels de winter door kan helpen. Na de pauze staan de wintervogels in het platteland centraal, waarbij het accent ligt op eenden, zwanen en ganzen. Centraal in beide verhalen staat het gedrag van de vogels en de relaties die ze met hun omgeving onderhouden.

Ter illustratie: Onze roodborstjes zitten ’s winters in Spanje. Het roodborstje dat nu in de tuinen zit, is vrijwel altijd alleen en komt uit Noord Europa. Na de pauze worden veel wetenswaardigheden verteld over vogels die ’s winters in het boerenland. verblijven. Eenden zijn nachtdieren, die overdag een beetje zitten  te dutten langs de waterkant . Aan het  eind van het jaar wordt een kortstondig huwelijk gesloten. Ganzen zijn dagdieren en sluiten daarentegen  een huwelijk voor het leven.

Iedereen is van harte welkom en de intree is gratis.

Geef een antwoord