Cadeautjes voor couveusebaby’s in het WZA

De couveuseafdeling van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) besteedde zaterdag 17 november aandacht aan de Wereld Prematuren Dag, de dag waarop wordt stilgestaan bij vroeggeboren kinderen. Het WZA had een professionele fotograaf uitgenodigd die, als de ouders dat wilden, gratis een mooie foto van hun kindje maakte. Daarnaast kregen ouders en WZA-verpleegkundigen cadeautjes van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC).

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft ongeveer vijftig keer per jaar te maken met vroeggeboorte, vertelt specialistisch verpleegkundige Anita van Zanten. “In de meeste gevallen kunnen we de baby’s zelf verzorgen op van onze couveuseafdeling. Als een kindje extreem prematuur is, wordt het voor gespecialiseerde zorg naar het UMCG gebracht. Ook als een prematuur langduriger ademhalingsondersteuning nodig heeft, of intensieve bewaking nodig heeft, gaat het naar een neonatale intensief care unit, bijvoorbeeld in het UMCG.”

Hart onder de riem
Ilona Jochems, bestuurslid van de VOC: “Als een kindje te vroeg wordt geboren, heeft dat een grote impact op het kindje en de ouders. De geboorte en het traject dat daarna volgt is zwaar en emotioneel. Het is daarom fijn dat we op Wereld Prematuren Dag een moment hebben om de ouders een hart onder de riem te steken. Dit is voor ons ook hét moment om de zorgverleners in het zonnetje te zetten.”

Presentjes
Op de Wereld Prematuren Dag kreeg het WZA bezoek van de vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). Zij overhandigden de ouders tasjes met presentjes voor de kinderen. Daarnaast was een fotograaf van Stichting Earlybirds Fotografie aanwezig die mooie foto’s van de kindjes maakte.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord