Algemeen

Voorlichtingsavond Alfa-college helpt jongeren bij studiekeuze

Hoogeveen – Wat wil ik later worden? Welk beroep past bij mij en welke studie kies ik? Voor veel jongeren zijn dit lastige vragen. Voor iedereen die het komende jaar een studiekeuze moet maken houdt het Alfa-college in Hoogeveen op donderdag 29 november een grote voorlichtingsavond, Studiekeuze MBO (SKMBO). Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn de locaties aan de Voltastraat en KARgo!, de Stroom 3 (Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek) geopend.

Vraag naar mbo’ers wordt steeds groter

Eindexamenleerlingen van het vmbo, maar ook derdejaars, havisten en natuurlijk de ouders/verzorgers kunnen vrij inlopen bij alle opleidingen. De vak- en praktijklokalen zijn geopend en er worden presentaties gegeven door studenten en docenten. Wie nog geen idee heeft wat hij of zij wil gaan doen kan terecht bij de loopbaanadviseurs. Zij beantwoorden ook vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding en de kosten. Vooraf aanmelden voor deze avond kan via www.alfa-college.nl

Ook voor havisten
Leerlingen die twijfelen of ze op de havo op de goed plek zitten kunnen een route naar het hbo via het mbo overwegen. Met een overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 kun je instromen op niveau 4 bij het mbo. Je behaalt dan al een vakdiploma en kan daarna, met veel praktijkervaring, door naar het hbo. Er zijn soms versnelde routes naar het hbo mogelijk. Tijdens SKMBO zullen de opleidingen hier aandacht aan besteden. Net als voor de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de instellingen in de regio. Het onderwijs wordt steeds beter op de arbeidsmarkt toegespitst, zodat de jongeren steeds beter de stap naar hun toekomstig beroep kunnen maken.

De motor van de maatschappij
Mbo’ers zijn de motor van de maatschappij. Het bedrijfsleven is dringend op zoek naar jongeren met een mbo-opleiding. Vooral in de horeca, zorg, techniek, zorg en logistiek zijn veel vacatures. Maar ook in andere vakgebieden is vraag naar goed opgeleid mbo-medewerkers, van alle niveaus.

Geef een reactie