Nipt verlies Smash Hoogeveen

Afgelopen zaterdag 17 november moest team 1 van Smash Hoogeveen het opnemen tegen hun rechtstreekse concurrent BC Drachten 2. De heren Pim Nijmeijer en Jos Rollman mochten als eerst beginnen aan hun herendubbel. Na een niet zo lekker lopende eerste set begonnen Nijmeijer en Rollman goed in hun spel te komen en leken ze de 2e set te gaan pakken. Maar door een aantal fouten op het eind werd deze set helaas toch nipt verloren met 22-20.

Daarna was het de beurt aan de dames voor hun dubbenl. Ondanks goed spel van Stephany de Jonge en Roos van Goor wisten ook zij helaas niet aan het langste eind te trekken en werden beide sets met 21-17 verloren. Vervolgens was het tijd voor de singles waar dit keer Nijmeijer als eerste heer speelde in plaats van onze normale eerste heer Cedric Loopers, die nog niet volledig was hersteld van een blessure. De wedstrijd werd er één van vele lange rallies en zwaarbevochten punten. Na een lange eerste set en een constant gelijk opgaande 2e set was de energie op bij Nijmeijer en kon hij het tempo niet blijven volhouden waardoor hij verloor met 21-15 en 21-11. Tegelijkertijd werd op een andere baan de 2e heren single gespeeld door Rollman die niet lekker in zijn spel zat en veel eigen fouten maakte waardoor ook deze wedstrijd helaas werd verloren. Dit bracht de stand op 0-4 voor Drachten en het leek een zeer slechte dag te gaan worden voor Smash 1. Vervolgens was het tijd voor de dames singles. Als eerst was het de beurt aan van Goor. Zij zette, na een periode van wat rug klachten, een zeer solide wedstrijd neer en liet zien dat ze weer helemaal fit was. Ze wist deze partij dan ook overtuigend te winnen met 21-15 en 21-12. Tegelijkertijd werd de 2e dames single gespeeld door de Jonge. Na een zwaarbevochten winst in de eerste set, 21-19, was de energie bij haar tegenstandster op terwijl de Jonge steeds beter begon te spelen waardoor ze deze set zeer overtuigend wist te winnen met 21-6. De winst van de dames singels bracht het team terug naar 2-4 waardoor de hoop op een gelijkspel bleef. Tijd voor de mix dubbels. De eerste mix werd gespeeld door Nijmeijer en van Goor. Ondanks vele leuke en lange rallies bleven de punten de verkeerde kant op vallen wat tot een verlies leed van 21-12 en 21-10. Op de tweede baan waren Loopers en de Jonge aan het spelen. Loopers die nog niet volledig fit was zette desondanks samen met de Jonge een goede wedstrijd neer. Na een spannende eerste set, die werd gewonnen met 21-16, liep de 2e set erg goed en leek deze al snel binnen te zijnn. Maar op het eind maakte de tegenstanders het ze toch nog even moeilijk door sterk terug te komen. Gelukkig voor ons kwam deze comeback te laat en werd de set binnen gesleept met 21-18. Dit bracht de eindstand op 3-5 verlies. Ondanks wat punten verlies op de concurrent is dit gelukkig genoeg om een kleine voorsprong te behouden in het klassement.