Algemeen

Kantlijn: Racisme en Zwarte Piet gaan hand in hand

Vorig jaar heb ik me voorgenomen me buiten de discussie over het vermeende racisme van Zwarte Piet te houden. Dat gaat dus niet lukken. Het gaat immers niet meer om Zwarte Piet sinds neo-nazisten en fascisten de discussie hebben gekaapt. De zangers van het walgelijke Daar moet een piemel in, stonden afgelopen weekend her en der verspreid Sinterklaasliedjes te zingen. En daarmee hebben ze mijn zwijgen om zeep geholpen. Het gaat ze immers niet om Zwarte Piet, maar om zuivering. Onze “tradities” moeten zuiver blijven.

Door Democranarch

Ik geef toe dat ik lang nodig heb gehad om te begrijpen waar het door groepen als Kick Out Zwarte Piet (kozp) en Zwarte Piet = racisme om gaat. En dat is volgens mij niet om Zwarte Piet als persoon, maar om de zogenaamde humor van hersenloze idioten, die op 6 december vrolijk lachend tegen gekleurde Nederlanders zeggen: “Goh ben je nog hier? Je moest toch weer terug vandaag?” Of nog “leuker” op een verjaardagsfeestje bij de binnenkomst van een donkerder gekleurde mens: “Daar is Zwarte Piet met de cadeautjes.”
Eikels vind ik dat. Leuk zijn ten koste van anderen. Zij en niemand anders zijn er de schuld van dat er nu al jaren gekijfd wordt over Zwarte Piet en het aanpassen of juist het behouden van onze “tradities”.
Ik weet in ieder geval één “traditie” te noemen die wat mij betreft onmiddellijk verboden mag worden: foute grappen maken ten koste van anderen. Zet er maar een straf in een werkkamp in de Oostvaardersplassen tegenover en vervoer de gestraften er in een zak naar toe. Elke morgen geselen met een roe, zal ze leren wat onze Sinterklaastraditie inhield. Kantlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen