Kantlijn: Racisme en Zwarte Piet gaan hand in hand

Vorig jaar heb ik me voorgenomen me buiten de discussie over het vermeende racisme van Zwarte Piet te houden. Dat gaat dus niet lukken. Het gaat immers niet meer om Zwarte Piet sinds neo-nazisten en fascisten de discussie hebben gekaapt. De zangers van het walgelijke Daar moet een piemel in, stonden afgelopen weekend her en der verspreid Sinterklaasliedjes te zingen. En daarmee hebben ze mijn zwijgen om zeep geholpen. Het gaat ze immers niet om Zwarte Piet, maar om zuivering. Onze “tradities” moeten zuiver blijven.

Door Democranarch

Ik geef toe dat ik lang nodig heb gehad om te begrijpen waar het door groepen als Kick Out Zwarte Piet (kozp) en Zwarte Piet = racisme om gaat. En dat is volgens mij niet om Zwarte Piet als persoon, maar om de zogenaamde humor van hersenloze idioten, die op 6 december vrolijk lachend tegen gekleurde Nederlanders zeggen: “Goh ben je nog hier? Je moest toch weer terug vandaag?” Of nog “leuker” op een verjaardagsfeestje bij de binnenkomst van een donkerder gekleurde mens: “Daar is Zwarte Piet met de cadeautjes.”
Eikels vind ik dat. Leuk zijn ten koste van anderen. Zij en niemand anders zijn er de schuld van dat er nu al jaren gekijfd wordt over Zwarte Piet en het aanpassen of juist het behouden van onze “tradities”.
Ik weet in ieder geval één “traditie” te noemen die wat mij betreft onmiddellijk verboden mag worden: foute grappen maken ten koste van anderen. Zet er maar een straf in een werkkamp in de Oostvaardersplassen tegenover en vervoer de gestraften er in een zak naar toe. Elke morgen geselen met een roe, zal ze leren wat onze Sinterklaastraditie inhield. Kantlijn

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Kantlijn: Racisme en Zwarte Piet gaan hand in hand

 • 19 november 2018 om 15:08
  Permalink

  Ik ben het ten dele met je eens Frits!
  Grappen maken en mensen belachelijk maken vanwege hun uiterlijk mag gewoon niet, dus ook niet om flaporen, rood haar scheel kijken etc.
  Zwarte Piet heeft daar niets mee te maken, dat is een figuur die inderdaad hoort bij onze Nederlandse tradities, ons Nationaal erfgoed!
  Het is enorm fout dat hooligans etc. een kinderfeestje kapot maken door de confrontatie aan te gaan met de anti- Zwarte Piet zoals KOZP. Wel stoor ik me enorm aan het feit dat een groep van deze mensen door de politie in een bus worden afgevoerd alleen omdat ze provoceren.
  De groep schreeuwende KZOP-ers doen dat ten slotte ook en die schijnen dat wel te mogen.
  Zwarte Piet is zwart van huidskleur, wat is daar discriminerend aan?
  Roet Pieten slaat ook nergens op want Piet gaat echt niet meer door de schoorsteen, kleine kinderen weten niet eens wat dat is en waarvoor dat dient. Ook vreemd dat alleen zijn gezicht dan vies is en zijn kleding niet, vooral de witte kraag!
  Het grootste gros van de anti Zwarte Pieten komen uit de Randstad, inmiddels is het daar geen Nederland meer en zeker niet een weerspiegeling van de gemiddelde Nederlandse bevolking.
  Voor mij is een mens een mens die ik niet op huidskleur of andere uiterlijke kenmerken beoordeel maar op hun gedrag en het slachtofferrolgedrag van veel anti Zwarte Piet stuit mij enorm tegen de borst. Moeten veel blanke voetballertjes zich dan ook achteruit gesteld voelen omdat er redelijk veel voetballers in het Nederlands Elftal een donkere huidskleur hebben. Onzin dus, degene die beter is wordt geselecteerd en niet om de huidskleur!
  Het gedrag van beiden, extreem links en extreem recht, keur ik af maar het hele Sinterklaas gebeuren zou moeten worden vastgelegd als Nederlands Cultureel Erfgoed en dat moet een ieder gewoon accepteren en respecteren.
  Niemand is verplicht om mee te doen!

Geef een reactie