Dames 1 Hollandscheveld met 5-1 te sterk voor Heino

Hollandscheveld – na een week rust stond afgelopen zaterdag het duel tegen Heino op het programma. De ploeg uit het gelijknamige Overijsselse dorp kent tot nu nog geen goede start van de competitie. Met slechts 3 punten uit 6 wedstrijden staan zij ook stijf onderaan in de competitie. Hollandscheveld heeft, door de overwinning tegen HHC, zelfvertrouwen gewonnen en moeten nu daarom ook waken voor onderschatting van de tegenstander. Toch bleek deze boodschap niet helemaal goed te zijn overgekomen, want ondanks de 5-1 overwinning was het Heino dat op voorsprong kwam.

De voorsprong van Heino kwam al vrij vroeg in de eerste helft. Na ongeveer tien minuten spelen, wisten de gasten namelijk met een snelle counter de 0-1 op het scoreformulier te zetten. Maar de Oranje-Zwarte dames lieten veerkracht zien en direct na de 0-1 gingen de dames vol voor de gelijkmaker. Sabrina van Nuil was al vrij snel dicht bij de 1-1. Maar helaas wist zij het net helaas niet te vinden. Na ruim tien minuten na de 0-1 was het uiteindelijk toch raak, Sabrina van Nuil wist met een mooie actie Marjolein Korenhof vrij te spelen. Zij slingerde de bal voor het doel en daar stond Marleen Mens klaar om de bal binnen te schieten.

Hoewel Hollandscheveld duidelijk de betere ploeg was, lukte ze het maar niet op de score uit te breiden. Dit kwam voornamelijk doordat ze zelf niet scherp genoeg waren in de afronding. Maar ook de lat zat af en toe in de weg. Uiteindelijk viel de 2-1 in de 35ste minuut. Marjolein Korenhof, die eerder nog met assist belangrijk was bij de gelijkmaker, zorgde nu met een harde afstandsschot voor de voorsprong. Vlak voor rust zorgde Elleke Snippe voor de 3-1. Een prachtig schot werd over de keepster heen gewipt. Even leek het er op dat de keepster er nog bij kon komen en anders wel op de lat zou belanden. Maar de bal daalde precies op het juiste moment en viel zo precies tussen de keepster en de lat in het doel.

Na Rust probeerde Hollandscheveld aan hun doelsaldo te werken. Binnen twee minuten waren er twee grote kansen, die helaas geen treffers opleverde. Soms was het door een gebrek aan scherpte, maar het moet ook gezegd worden dat de keepster van Heino een paar goede reddingen had. Zo wist zij een geplaatst schot van Marjolein op het laatste moment nog weg te tikken voordat deze in de kruizing van het doel belande. Toch leek het maar een kwestie van tijd voordat de score uiteindelijk zou worden uitgebreid. De 4-1 kwam uiteindelijk op naar van Sabrina van Nuil te staan, zij wist uiteindelijk op aangeven van Janneke Seubers-Vugteveen te scoren.

Ook de 5-1 kwam op naam van Sabrina te staan. Naar mate de wedstrijd vorderde zag je bij beide teams dat de wil om voluit te gaan wat was afgenomen. Hollandscheveld stond voor en voor Heino was er weinig meer te halen. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren daardoor ook niet echt noemenswaardig. De 5-1 kwam daarmee ook een beetje uit de lucht vallen, nadat Sabrina met een mooie rush zich richting het doel wist te begeven en uiteindelijk de eindstand op het scorebord wist te zetten.

Door de overwinning hebben de dames goede zaken gedaan in de competitie. Ze klimmen hiermee naar de 6e plek in het klassement. Volgende week staat een, op papier, lastige thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer drie, DZC’68 uit Doetinchem.

Foto’s: Remco Bos