HZVV haalt fors uit bij Be Quick Dokkum

Dokkum – HZVV heeft een afgetekende 0-6 overwinning behaald op middenmoter Be Quick Dokkum. De koploper had het alleen vlak voor rust even moeilijk met de thuisclub, maar verder had HZVV weinig te duchten van Be Quick. HZVV was duidelijk een maatje te groot en liep na een 0-2 ruststand uit naar 0-6 en dat betekende meteen de grootste competitiezege van dit seizoen. Eigenlijk had HZVV met 0-3 moeten gaan rusten, maar Romano Djababoe miste een strafschop.

Gert van Duinen had de goede prestaties van Kelly Joao beloond met een basisplaats en dat ging ten koste van Luke Millar. HZVV begon onzeker aan de wedstrijd, want drie keer werd de bal knullig verspeeld, maar de thuisclub profiteerde niet van de slordigheden van de gasten. Daarna nam HZVV het initiatief en sneed regelmatig door de defensie van Be Quick. Na een offensief met drie corners op rij kopte Alex Zomer een vrije bal van Noah ten Brinke knap langs doelman Eelke Kooistra. Even later verscheen Romano Djababoe alleen voor Kooistra, maar zijn voorzet werd weggewerkt. Na een kwartier had Be Quick geluk dat een schot tegen de onderkant van de lat het veld weer instuiterde. Na twintig minuten vergrootte HZVV de voorsprong via een fraaie treffer van Reza Hosseini. Romano Djababoe zette vanaf rechts voor en de inkomende Hosseini volleerde het leer in de touwen. Daarna tikte Aron Beintema Romano Djababoe aan en arbiter Volders legde de bal op de stip. Romano Djababoe schoot te slap in, zodat Kooistra redding kon brengen. HZVV kreeg kansen via Kelly Joao, Reza Hosseini en Alex Zomer, maar de bal wilde er niet in. In de slotfase van de eerste helft deed Be Quick iets terug en gedurende tien minuten moest HZVV even terug. Ynte Koopal had via een kopbal de kans de spanning terug te brengen, maar bij de tweede paal kopte hij net naast. Na rust pakte HZVV het initiatief weer, maar pas na twaalf minuten leidde dat tot de eerste kans na de thee. Dat betekende wel meteen de 0-3 via Kelly Joao, die een steekpass van Fabian Stevens schitterend afrondde. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en restte alleen de vraag hoe hoog de zege zou uitvallen. Twintig minuten voor tijd leverde de tweede grote kans na rust ook de tweede treffer voor HZVV op. Jan Hup zette vanaf links voor en Romano Djababoe kopte de bal fraai in de kruising. Gert van Duinen bracht Luke Millar en Lorenzo Valente voor Daan Wijma en Kelly Joao in de ploeg. Het duo bracht weer wat leven in de eenzijdige partij. Dertien minuten voor tijd stuurde Jan Hup Fabian Stevens de diepte in en Stevens haalde vernietigend uit en Kooistra was kansloos. Na de 0-5 kreeg Be Quick haar beste kans, maar Janco Wiersma miste. Vlak voor tijd bepaalde Fabian Stevens de eindstand op 0-6. Invaller Sander Dzemidzic schoot tegen keeper Kooistra op en in de rebound frommelde Stevens zich langs spelers en doelman en schoof het leer in het lege doel. HZVV liep opnieuw verder uit, want Drachtster Boys verloor onverwacht, waardoor de voorsprong op de concurrentie nu acht punten bedraagt.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer

Be Quick/D-HZVV 0-6 (0-2)

Alex Zomer 0-1, 20. Reza Hosseini 0-2, 57. Kelly Joao 0-3, 69. Romano Djababoe 0-4, 77. Fabian Stevens 0-5, 84. Fabian Stevens 0-6. Scheidsrechter: Volders. Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Wijma (70. Millar), Zomer, Hup, Hosseini; Akkerman, Stevens, ten Brinke; Popovic (77. Dzemidzic), Joao (70. Valente), Djababoe.