Actie tegen zonnepanelenpark tussen Noordscheschut en Hoogeveen

Hoogeveen- Een actiecomité is gestart met een petitie tegen de plannen van een zonnepark die gepland is op een perceel bouwgrond dat is gelegen tussen de wijk Krakeel in Hoogeveen, en ten Westen van de dorpskern van Noordscheschut

Concreet gaat het om een park van 3 hectare met 6400 panelen wat gerealiseerd zal worden door LC Energy uit Wageningen . Volgens de actievoerders zijn alleen omwonenden geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatieavond. Vooral de locatie van het park, dat zal worden gesitueerd tussen het Noord/ Schooldijkje/Coevorderstraatweg en de wijk Krakeel in Hoogeveen, is een doorn in het oog van het actiecomité. Vooral omdat het plan midden tussen bewoonde gebieden is, en overlast door onder ander schittering wordt gevreesd. De actievoerders gaan in eerste instantie langs de deuren bij de inwoners rondom dit gebied om de petitie tegen het park te laten tekenen.

Op vragen over deze plannen verwees de gemeente Hoogeveen naar LC Energy.

 

foto: Schutse bengel en Pixabay

Deel dit bericht!

17 gedachten over “Actie tegen zonnepanelenpark tussen Noordscheschut en Hoogeveen

 • 2 mei 2018 om 21:27
  Permalink

  Wat mij betreft leggen ze alles tussen Noordscheschut en Hoogeveen vol met zonnepanelen. Ik ben niet bang voor de schittering en een bijkomen voordeel is dat het illegale crossen met motoren ook verleden tijd is.

 • 2 mei 2018 om 23:16
  Permalink

  vanuit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er aan de noordzijde van Hoogeveen, rondom het verdeelstation van Tennet? inmiddels vergunning is verleend voor 3 hectare zonnepanelen.

 • 3 mei 2018 om 11:33
  Permalink

  MMo7, het kan ook zo zijn dat de burger niet goed heeft opgelet.
  Waarom dient er overigens naar de burger geluisterd te worden? De boer doet de bedrijfsvoering op eigen land, net zoals hij mais of aardappelen verbouwd. Ja, nu dient er een aanvraag van bestemming aan te worden gevraagd. Mensen kunnen daar tegen in bezwaar gaan, maar of dat enig effect heeft lijkt me zeer de vraag.

 • 3 mei 2018 om 11:51
  Permalink

  Natuurlijk mag een boer zijn grond aan een ieder verkopen Henk Udding maar moet er voor een dergelijk plan door de nieuwe eigenaar een vergunning worden aangevraagd. Dat zal ook gebeurd zijn maar ook veel mensen hebben kenbaar gemaakt dit niet te willen.
  En ik vind inderdaad dat de gemeente ook naar de burgers moet luisteren, democratie ofzo?

 • 3 mei 2018 om 13:10
  Permalink

  Als het plan met de zonnencollectoren doorgaat, dan komt Hoogeveen daarna met het volgende plan,
  ►Windmolens langs de A28 en de A37

  • 3 mei 2018 om 13:13
   Permalink

   Het plan is een totaal van tien windmolens, daarmee kunnen alle woningen
   in de gemeente Hoogeveen van elektriciteit worden voorzien!

 • 7 mei 2018 om 16:47
  Permalink

  Eppo123,

  Altijd gedacht dat het rendement van een windmolen afhankelijk was van de hoeveelheid wind.

 • 7 mei 2018 om 17:19
  Permalink

  Nee Henk helaas niet, sri ga geen linken etc aanhalen.Het grote probleem is energie opslag wanneer het wel draait maar energie niet gevraagd word, hetzelfde geld voor zonnepanelen.

 • 7 mei 2018 om 19:07
  Permalink

  Eppo123,

  je wilt toch niet beweren dat er in Nederland meer windenergie en zonne-energie wordt geproduceerd dan er in de “daluren” wordt gebruikt?

  • 9 mei 2018 om 13:58
   Permalink

   Nee zeer zeker niet, heb even de tijd genomen om me in te lezen, veel veranderd de laatste 3 jaar ook opslag distributie etc.Geen desinteresse maar druk met bouwen verbouwen verhuizen familie!

 • 7 mei 2018 om 22:13
  Permalink

  Ik zit er ook niet op te wachten dat er zonnepanelen achter ons huis geplaatst zouden worden. Als je naar de foto kijkt dan zijn die stellages minimaal 2 meter hoog. Dat moet je toch niet willen

 • 7 mei 2018 om 23:25
  Permalink

  Bosjesman85,

  16 jaar geleden werd ik geconfronteerd met een fabriek van 25 meter hoog in mijn achtertuin. Ik heb daar geen bezwaar tegen aangetekend.

  • 8 mei 2018 om 15:56
   Permalink

   Henk Udding, dat is jouw keus geweest. Als ik daar zou wonen dan zou ik zeker bezwaar aantekenen

 • 9 oktober 2018 om 18:50
  Permalink

  En wat gaan die mensen doen als de stroom in de toekomst regelmatig uitvalt? Dan ook niet gaan klagen dat er geen stroom is

Geef een antwoord