Klassieker Sc Elim tegen Hollandscheveld eindigt onbeslist

Elim – Afgelopen zaterdag speelde sc Elim de thuisderby tegen buurtvereniging Hollandscheveld. Onder een laagstaand stralend zonnetje werd deze wedstrijd onder koude omstandigheden afgewerkt. Het publiek trok zich daar echter niets van aan want het was weer in grote getale (geschat 450 personen) op deze wedstrijd afgekomen. De wedstrijd werd deze middag gefloten door W. Scholtens uit Sellingen.

Het was Elim wat het heft in handen nam en de druk opvoerde bij de tegenstander vanaf het begin van deze wedstrijd. Elim kreeg meerder corners in deze helft maar de geparkeerde bus van Hollandscheveld hield telkens stand. Er werd met man en macht verdedigd en het lukte Elim niet om er door heen te breken. De goed spelende Boertien kreeg meerdere kansen om koppend uit corners te scoren maar kreeg na een overtreding op Span een gele kaart na een half uur spelen. De volgende gele kaart binnen de zestien van Hollandscheveld leverde hem de 2de gele kaart op deze middag zodat hij vlak voor de rust meteen kon gaan douchen. Het was vooral keeper Vos die een ware plaaggeest was voor de aanvallers van sc Elim.
Na de rust veranderde het spelbeeld niet en kroop Hollandscheveld nog verder in haar schulp. Men was kennelijk tevreden met het behalen van een punt. Ook in deze helft kreeg Eilm weer meerdere kansen om te score maar was absolute uitblinker keeper Vos de barricade die deze middag niet geslecht kon worden. Scheidsrechter Scholtens zag nog een keer een duidelijke handsbal over de kop binnen het 16 meter gebied van Hollandscheveld maar wilde hier geen weet van hebben. Vlak voor tijd werd Zomer nadat hij met een lange bal was weggestuurd, nog aangetikt door M. Doldersum. Dit had de beslissing kunnen opleveren maar hier kwam Elim goed weg. In de luttele minuten extra tijd was Elim niet meer bij machte om het de tegen-stander nog moeilijk te maken. De Frits van Turenhout eindstand (0-0) was hiermee een feit en werd door Hollandscheveld als een overwinning gevierd. Hiermee laat Elim haar eerste competitiepunten liggen en zal het volgende week tegen Hardenberg ‘85 beter bij de les moeten zijn.
1ste helft
Elim begon voortvarend aan deze wedstrijd en het was M. Doldersum die als eerste naast schoot in deze beginfase. De eerste corner van speler Koopman kon door Padding worden weggewerkt. Al snel moest Kiers het veld verlaten nadat hij op een ongelukkig moment zijn enkel verdraaide. Hij werd door Okken vervangen. Veel spelers hadden last van de laagstaande zon en dit was niet bevorderlijk voor de passing. Na een kwartier spelen liet Elim een geweldig mooie actie zien, die over veel schijven liep maar het eindigde slechts in de handen van keeper Vos. Na een snelle uitval door de ingevallen Okken werd er door 2 verdedigers slap in gegrepen en moest deze keer keeper Padding redding brengen. Doordat Njagul te laat ingreep moest Zomer worden behandeld voor een blessure. De vrije trap hieruit van Koopman kon simpel door Padding worden gekeerd. De 3de corner voor Elim werd door mee opgekomen centrale verdediger Boertien na ruim een kwartier spelen nipt overgekopt en dit had de 1-0 moeten zijn. En ook de volgende corner had hij zo met binnenkantje voet in kunnen tikken.
Het gebroeders trio Doldersum liet deze middag ook van zich horen want de voorzet van Jay werd door zijn broer Mike goed teruggelegd op Daymen en zijn harde schot werd gepareerd door Vos. Ook het volgende harde schot van Mike kon door Vos met moeite worden gestopt en was niet klem vast. Een snelle uitval van Span werd door Boertien langs de zijlijn hard onderbroken en scheidsrechter Scholtens vond het tijd voor een gele kaart. In het vervolg hierop was het Span die zelf nog een enorme kopkans miste. Een handsbal van Nuil leverde nogal wat discussie op of hij nu binnen of buiten het 16 meter gebied was maar Scholtens legde hem er buiten. De vrije trap van Benjamins hieruit kon weer door Vos tot corner worden verwerkt. Vlak voor tijd probeerde Boertien Span binnen zijn eigen strafschopgebied de bal afhandig te maken. Hierin nam hij Span mee onderuit en Scholtens zag hierin een gele kaart. Gevolg was dus dat Boertien met rood kon vertrekken en Elim met 10 man verder moest. De laatste vrije trap in deze helft werd door keeper Vos weer gered. Trainer Benjamins kon in de rust zijn mannen aansporen om wat zorgvuldiger met balbezit om te gaan.
2de helft
Na de rust leek het wel of Hollandscheveld erg tevreden was met de stand op het score bord. Het liet Elim volledig het spel maken en zakte zelf nog meer in. De overtreding op D. Doldersum werd bestraft met een vrije trap maar leverde slechts een corner op na redding van Vos. En zo moest hij vervolgens meerdere reddingen brengen om zijn team in de been te houden. Na een kwartier spelen had D. Doldersum de openingsscore op zijn pantoffel maar hij schoot van vlakbij torenhoog over. Middenvelder Koopman vertoonde ineens krampverschijnselen of was het slechts spelonderbrekend acteerwerk. Dit gaf in ieder geval trainer Benjamins de gelegenheid om Koekoek te wisselen voor Klomp. Een hard schot van linksback Gritter kon tot 2 keer toe door Vos worden geblokkeerd. De kramp was kennelijk toch geen acteerwerk wat Koopman werd even later vervangen door good old speler Lip. Hij kreeg zo waar de kans om de score voor Hollandscheveld te openen want zijn bal uit een vrije trap ging maar net naast. Ook M. Koops werd ingebracht voor speler J. Doldersum.
Een handsbal door een verdediger van Hollandscheveld binnen de zestien werd door Scholtens vervolgens over de kop gezien. Uit pure frustratie legde D. Doldersum op het middenveld vervolgens Hagen neer en dit leverde hem dan ook een directe geel kaart op. Elim kreeg meerdere corners te nemen maar het leverde allemaal niets op. Een geweldig mooi schot of was het een voorzet van D. Doldersum ging voorlangs en werd weer tot corner verwerkt. In de laatste minuten kreeg Zomer zowaar een kans omdat hij erop snelheid door kwam maar hij werd door M. Doldersum achterhaalt en aangetikt. Dit leverde nog een vrije trap voor Hollandscheveld op zonder resultaat zodat deze wedstrijd na wat extra speeltijd onbeslist werd afgesloten door scheidsrechter Scholtens. Volgende week speelt Elim uit tegen Hardenberg ’85.
Man of the match: Geen.
Opstelling: A. Padding, J. Gritter, E. Njagul, W. Boertien, B. Koops, R. Koekoek (67 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum (77 M. Koops), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum.
Wissels: H. Klomp, M. Koops, M. Odink en A. Wachtmeester. Bron SC Elim