Hoogeveen knokt zich in tweede helft terug in wedstrijd

ZUIDWOLDE – Hoogeveen zaterdag heeft na een week rust de kater van de nederlaag tegen SC Elim niet helemaal kunnen verwerken. Tegen ZZVV speelde men een matige eerste helft en stond men bij rust met 2-0 achter. In de tweede helft herstelde de ploeg van trainer Edward Sabandar zich goed en sleepte men nog een terechte puntendeling uit het vuur: 2-2.

Veel viel er in de eerste helft niet te genieten voor de toeschouwers. ZZVV leunde vooral achterover en Hoogeveen speelde inspiratieloos en in een veel te laag tempo. De openingstreffer van de thuisploeg kwam na 36 minuten ook een beetje uit de lucht vallen, maar was er wel één om in te lijsten. Met een prachtige crossbal vond oud-Hoogevener Kevin Vos Joël Huiskes, die de bal in één keer doorspeelde naar Paul Bos. De spits verraste vervolgens Saroney Vreeling en doelman Raymon Slot.
Vlak voor rust maakte ZZVV de zorgen van Hoogeveen nog groter. Ditmaal was Paul Bos de aangever en scoorde Joël Huiskes.
STERK INVALLEN
In de tweede helft was er mede dankzij de sterk ingevallen Damian Dissel een ander Hoogeveen te zien. De ploeg zat fel op de bal en zette de thuisploeg, die zich bewust massaal terugtrok, onder druk. Na vijf minuten kreeg men al een ideale kans op de aansluitingstreffer. Marco Santing mocht vanaf de strafschopstip aanleggen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Jelle Verburg.
Hoogeveen liet zich hierna niet van de wijs brengen en na een uur viel de aansluitingstreffer alsnog. Nadat een vrijetrap van Damian Dissel via doelman Verburg op de paal belandde, was Marcel Linthorst er als de kippen bij om alsnog te scoren.
Tien minuten voor tijd was er nog een heugelijk feit. Na tien maanden afwezigheid maakte Guido ten Cate namelijk zijn rentree. De vreugde werd nog groter toen vijf minuten voor tijd ook de verdiende gelijkmaker viel. Eerst voorkwam Jelle Verburg dat Ruben de Haas en Twan Reinders scoorden, maar bij de derde poging had Marco Santing wel succes.
Beide ploegen gingen hierna op jacht naar de winst en ZZVV was daar via Janou van Veen nog het dichtst bij.
ZZVV – Hoogeveen zaterdag: 2-2 (2-0). Scoreverloop: 36e Paul Bos 1-0, 44e Joël Huiskes 2-0, 62e Marcel Linthorst 2-1, 86e Marco Santing 2-2. Scheidsrechter: Bouw. Gele kaarten: Hartman (Hoogeveen), Kikkert (ZZVV) Opstelling Hoogeveen: Slot, Ruben de Haas, Seinen (Hartman), Linthorst, Santing, Roy Strijker (Dissel), Vreeling, Eising, Mitchel Strijker, Reinders (Ten Cate), Jesse de Haas.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – foto’s: Albert stegeman