Gezellige drukte tijdens intocht Sinterklaas

Hoogeveen – Sinterklaas is het land weer in gekomen en ook in Hoogeveen werd de intocht zoals elk jaar groots gevierd. De hoofdstraat was erg druk en gezellig was het zeker. Ook dit jaar werd de intocht gedaan zonder roet- of veegpieten en mét de vertrouwde Zwarte Pieten. De komende twee weken logeert Sinterklaas in theater De Tamboer, waar hij zijn eigen heuse Sinterklaashuis heeft opgebouwd.

Vanaf 14:00 uur vanmiddag werd Sinterklaas bij het Gemeentehuis aan de Raadhuisplein verwelkomt met een speech en natuurlijk met veel liedjes en muziek. Vanaf daar liep hij samen met zijn Pieten en de burgemeester door de hoofdstraat naar het Sinterklaashuis in De Tamboer. Tijdens de route liep de fanfareband van Chr. Muziekvereniging Wilhelmina voorop, met daar achter Sinterklaas en al zijn Zwarte Pieten.

Elders in het land hebben verschillende incidenten en demonstraties plaatsgevonden en in sommige plaatsen sprak men van een gespannen sfeer. Gelukkig heeft Hoogeveen daar niks van meegekregen en mocht het kinderfeest zoals ieder jaar weer druk en vooral gezellig verlopen.

Heeft u/Heb jij ook foto’s gemaakt van de intocht in Hoogeveen? Stuur dan je foto’s naar redactie@regionieuwshoogeveen.nl!

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Gezellige drukte tijdens intocht Sinterklaas

Geef een antwoord