Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Avontuur
134 minuten
9+
David Yates
Callum Turner, Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Dan Fogler, Claudia Kim, Jude Law, Johnny Depp

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Ferdinand Mulder

Ferdinand Mulder

Ook dit tweede deel van Fantasctic Beasts, de preqeul voor de (echte) Harry Potterfilms, is onmiskenbaar van de hand van J.K. Rowling. En dat is goed, zo blijven de films dezelfde sfeer uitstralen waar de DIE-HARD-Harry-Potter-fans- zo dol op zijn.

Een groot nadeel is wel dat J.K. Rowling zoveel wil vertellen in deze film, zoveel uitweidingen die er -voor de leken- nauwelijks toe lijken te doen, zoveel hints naar de toekomstige Harry Potter films, dat het voor `de gewone` filmfan nauwelijks meer te volgen is.

En ja, Eddie Redmayne (o.a. een Oscar voor zijn hoofdrol als Stephen Hawking in The Theory of Everything) speelt ook voor de tweede keer een aardige rol als Newt Scamander. Johnny Depp -you hate him, or you love him- speelt voor zijn doen een getogen slechterik; Gellert Grindelwald. En Jude Law -wordt hij ooit ouder ?- (The holiday, Sherlock Holmes) heeft een mooie rol als de jonge Perkamentus.

Dat laatste is natuurlijk een groot nadeel van een prequel. Je weet dat Perkamentus niet dood gaat. En zo komen er meer namen in voor die je kan herkennen van de toekomstige films.

Drie sterren. Voor een doorsnee filmfan (ruim 2 uur en een kwartier) een erg lange film die moeilijk te volgen is. Harry Potter fans zullen ook deze film waarschijnlijk weer geweldig vinden.

Yvonne Bijl-Hooijer

Yvonne Bijl-Hooijer

Exact 2 jaar na Fantastic Beasts and Where to Find Them komt regisseur David Yates met deze vervolgfilm. Ook dit verhaal is wederom geschreven door J.K. Rowling, die het fantasy/avonturengenre zo prachtig weet weer te geven. De prequel was onderhoudend, magisch en grappig tegelijk. En het is dan ook niet voor niets dat de verwachtingen voor deze film hooggespannen zijn.

Meteen bij aanvang van de film weet je waarnaar je zit te kijken. Maar eigenlijk weet je ook helemaal niets! Het is magie, toverkunst en betovering alom. Helaas is het overal een beetje teveel van. Ten eerste zijn er teveel karakters (als ik het goed geteld heb zijn het er negen in totaal), waardoor geen van deze personen diepgang krijgen. Daarnaast reizen deze karakters door tijd, ruimte en omgeving op een manier dat het totaal onsamenhangend wordt.

Het is erg moeilijk de aandacht er bij te houden vanwege de verschillende verhaallijnen. Deze lopen namelijk nietszeggend door elkaar en dit werkt helaas niet echt bevorderend voor de relevantie van de scènes.

Fans van de Harry Potter films zullen ongetwijfeld gaan genieten van dit verhaal, maar als Dreuzel loop je jammer genoeg behoorlijk achter de feiten aan …

De twee magere sterren zijn voor de aankleding en de effecten.
Het verhaal an sich een 1 1/5.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord